Columbus nollade Leafs i svenskens återkomst: "Svårt att leva med"

Publicerad: 10 augusti 2020

I nattens ödesmöte med Columbus fick Andreas Johnsson göra efterlängtad comeback i Torontotröjan, efter lång tids skadefrånvaro.
Men det blev en dyster återkomst.
Och efter att ha nollats av Blue Jackets är Leafs nu utslagna ur årets slutspel.

Den senaste matchens berg-och-dalbanevändning räckte inte som tändvätska för Toronto.

Efter att Zach Werenski, som inför matchen var ett frågetecken efter att ha skadats senast lagen möttes, vallat in 1–0 via Tyson Barrie bara minuter in i matchen blev det uppförsbacke direkt mot ett Blue Jackets kompakta försvarsnäste.

Och trots att det stjärnspäckade Leafs hade lastat förstalinan full med både Auston Matthews, John Tavares och Mitch Marner lyckades man aldrig hitta något håll på Joonas Korpisalo i blåjackornas bur.

Istället fick slutspelsbubblan i östs värdlag se 2–0 i baken efter att ett katastrofalt byte i tredje serverat rookien Liam Foudy med sin första slutspelsbalja, ett mål som fick Columbustränaren John Tortorella att reagera.

– Han har kulor! säger "Torts" på presskonferensen efter matchen.

Och när Nick Foligno petade in 3–0 i slutsekunderna stod det klart att chanserna för någon vändning i stil med förra matchen inte var att räkna med.

Därmed är Columbus nu klara för åttondelsfinal och kommer att ställas mot Tampa Bay Lightning, samma klubb som man skrällde förbi i fjolårets slutspel.

– Det är definitivt en dålig känsla, en dålig smak i munnen. Just nu är det svårt att leva med, säger Morgan Rielly efter matchen.

För Andreas Johnsson blev comebacken inte optimal. Gävlesonen fick drygt tio minuters istid i matchen och hade chansen att kvittera på ett friläge, men Korpisalo var med på den också.

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)