Dallas straffade St. Louis – regerande mästarna med tre raka förluster


9 augusti 2020
Det bjöds inte på något målfyrverkeri mellan Dallas och St. Louis.
Efter straffläggning kunde Dallas ta hem uddamålssegern.
Något som nu gör att man ställs mot Calgary i den första slutspelsrundan – medan St. Louis får möta Vancouver.

NHL:s seedningsrundor och play in-serier har hittills bjudit på rejäl underhållning i de allra flesta matcherna. Söndagskvällens möte mellan Dallas och St. Louis Blues är inte en match som kommer att kategoriseras in under rubriken "publikfrieri" trots att det i potten  fanns en plats som tredjeseedade inför den första slutspelsrundan vilket innebär att man ställs mot Calgary medan förloraren får möta Vancouver Canucks.

Matchen började lovande då Robert Thomas kunde göra ge St. Louis ledningen redan efter knappt fyra minuters spel när han var sist på pucken innan den gick in bakom Anton Khudobin i Dallasmålet.

Men det kom inte att bli någon målfest.


Dallas försökte under de sista minuterna åstadkomma en kvittering efter att man tagit ut målvakten, och med bara 31,4 sekunder kvar att spela skulle det också komma en kvittering.

Joe Pavelski drog till med ett direktskott från vänstra tekningscirkeln och pucken smet in i bortre krysset bakom en skymd Jake Allen i St. Louis mål för att ta matchen till förlängning, fet en och en halv minut efter att St. Louis Jaden Schwartz prickat ribban.

Något mål i förlängningen blev det däremot inte och det hela kom att avgöras med hjälp av en straffläggning.

Där var det endast Denis Gurjanov som hittade rätt på de sex straffar som hann läggas innan Dallas tog hem segern, samtidigt som St. Louis nu har tre raka förluster.


St. Louis Blues–Dallas Stars (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1) efter straffar
Mål, St. Louis:
Robert Thomas
Mål, Dallas: Joe Pavelski, Denis Gurjanov (avgörande straff)
Skott: 17–25 (5–6, 5–7, 4–14, 3–1)

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.