Elias och Canucks vidare – trots den värmländska anstormningen

(14802) Elias Pettersson Joel Eriksson Ek

Publicerad: 8 augusti 2020

Ännu en merit på cv:t avklarat för Elias Pettersson.
I natt blev Vancouver klara för nästa runda i Stanley Cup-slutspelet – trots en värmländsk offensiv som hette duga.
Och allt fick komma att avgöras på övertid.

Resan till avancemang var dock inte helt självklart. Bara minuter in i matchen spelade Karlstadsonen Jonas Brodin fram till Luke Kunins 1–0 i numerärt överläge.

Därefter lyckades Vancouver förvisso kvittera efter att Brandon Tanev serverat Tanner Pearson med en pricksäker passning från egen zon, men glädjen blev kortvarig och strax därpå hade Eric Staal återtagit ledningen för Wild.

Och i början på andra blev det ordentlig Karlstadsprägel på 3–1 när Joel Eriksson Ek vispade in en puck som Brodin dunkat mot mål.

Vancouver var nere men ännu inte helt uträknade. Brandon Sutter och Quinn Hughes fixade fram 3–3 men med mindre än en minut kvar av perioden debuterade Minnesotatalangen Nico Sturm som målskytt i NHL-sammanhang.

Och efter att tredje länge var mållös kunde till sist Canuckskaptenen Bo Horvat trycka dit en 4–4-kvittering och därmed skicka matchen till övertid. Där dröjde det bara elva sekunder innan Chris Tanev drämde till från blå – och skickade Canucks till nästa runda.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 4–5 (2–1, 2–2, 0–1, 0–1)

Mål, Minnesota: Luke Kunin (assist Jonas Brodin), Eric Staal, Joel Eriksson Ek (assist Brodin), Nico Sturm
Mål, Vancouver: Tanner Pearson, Brandon Sutter, Quinn Hughes (assist Elias Pettersson), Bo Horvat, Chris Tanev
Skott: 29–31 (12–13, 9–11, 8–6, 0–1)