Nylander bakom galen vändning – gav nytt hopp till Toronto

(14800) Toronto Maple Leafs jubel

Publicerad: 8 augusti 2020

Det såg länge mörkt ut i hockey-Mekkat Toronto.
Men med mindre än fem minuter kvar av matchen klev William Nylander fram – och sparkade igång en mirakulös vändning.
Och nu lever återigen hoppet i Toronto.

Toronto fick uppförsbacke tidigt. Bara efter några minuter satte Cam Atkinson kniven mot lönnlövsstrupen med ett säkert avlossat skott från mitt i slottet. Och på en gång började gjorde gårdagens resultat sig påmind i Scotiabank Arena.

Inte blev det bättre av att Vladislav Gavrikov utökade till 2–0 i början på andra och att Elvis Merzļikins tycktes omutbar i Columbus-målet. När Boone Jenner sedan tryckte in 3–0 med bara minuter kvar av matchen tycktes allting avgjort.

Men då klev William Nylander fram och visade stjärnglans.

Den svenske magikern krigade in en puck bakom Merzļikins och väckte något inom Maple Leafs. Knappt en minut senare kunde John Tavares reducera ytterligare och med bara sekunder kvar på matchklockan klev Nylander återigen in i offensiv zon med bestämda steg.

Han spelade vidare till Hyman som efter en passning fram och tillbaka med Matthews kunde pricka in 3–3 och tvinga matchen till övertid. Väl där utbytte lagen chanser till dess att Leafs fick ett powerplay (som Columbus-kaptenen Nick Foligno inte var helt nöjd med).

Och i numerärt överläge kunde Matthews till sist punktera matchen och skicka serien vidare till en avgörande match fem natten mot måndag.

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 3–4 OT (1–0, 1–0, 1–3, 0–1)

Mål, Columbus: Cam Atikonson, Vladislav Gavrikov, Boone Jenner
Mål, Toronto: William Nylander, John Tavares, Zach Hyman (assist Nylander), Auston Matthews
Skott: 39–53 (13–15, 13–16, 6–8, 7–14)