Arvidsson skadad när säsongen tog slut för Nashville

(14798) Nashville Arizona

Publicerad: 7 augusti 2020

Viktor Arvidsson blev målskytt för tredje matchen i rad när han kvitterade till 2–2 i mittperioden – tio minuter senare klev han av skadad.
Utan svensken föll Nashville och Arizona är vidare i Stanley Cup-slutspelet efter 3–1 i matchserien.

Coyotes tog kommandot i matchen och lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson låg bakom Michael Grabners ledningsmål i slutminuterna av första perioden.

”OEL” höll kvar pucken på offensiv blålinje och petade fram den till Grabner som spräckte Juuse Saros nolla.

1.37 in på mittperioden gjorde Phil Kessel sitt första slutspelmål och ökade på ledningen för Arizona.

Men Nashville hade mer i tanken. I alla fall lite till.

Matt Duchene krympte avståndet när han blev målskytt i spel fem mot fyra och fyra minuter senare kvitterade Viktor Arvidsson efter en mycket fin framspelning från Ryan Ellis från offensiv blålinje.

I slutminuten av andra perioden träffades Viktor Arvidsson av ett skott från landsmannen Mattias Ekholm – Arvidsson fick pucken i trakterna runt revbenen och när tredje perioden startade syntes han inte till.

4.21 in på tredje perioden noterades Oliver Ekman-Larsson för ytterligare en assist när Jordan Oesterle hittade in med en puck i tung trafik runt kassen och det målet såg ut att bli matchavgörande, men en kanon från Filip Forsberg med bara halvminuten kvar på klockan tvingade fram en övertidsperiod.

Väl där gick emellertid Predators Stanley Cup-drömmar i kras på riktigt. Fem minuter in i perioden satte Brad Richardson 4–3 och säkrade avancemang för sitt Arizona.

Nashville sköt 52 skott men Darcy Kuemper räddade 49 av dom och blev en av matchhjältarna när Arizona säkrade en plats i åttondelsfinalerna.