(14797) Anthony Beauvillier

Publicerad: 7 augusti 2020

New York Islanders var genomgående det bättre laget i matchserien mot Florida.
Nu står det också klart att man går vidare från play in-rundan.
Det efter seger med 5–1 i den fjärde matchen mellan lagen för att ta hem matchserien med 3–1.

Florida Panthers lyckades tvinga fram en fjärde match mot New York Islanders när de vann under onsdagskvällen. Efter att lagen varit lediga under torsdagen var det dags för match fyra under fredagskvällen, och då var det slut på det roliga för Florida.

Den välbetalde målvakten Sergey Bobrovsky var inte helt med när Anthony Beauvillier från en dålig vinkel skickade iväg en backhand efter elva och en halv minuts spel, en puck som slank in bakom ryssen i Floridamålet.

Knappt fyra minuter senare var det dags för Beauvillier att slå till igen när han direktsköt in en fin passning från Mathew Barzal för att ge Islanders en tvåmålsledning. När Florida fick ett sent powerplay i förstaperioden tändes ett litet hopp då Mike Hoffman pangade in reduceringspucken.

Men Florida kom aldrig närmare än så.

Brock Nelson avslutade ett fint passningsspel i numerärt överläge åtta minuter in i andra perioden och därifrån kontrollerade Islanders tillställningen.

Matchens femte mål kom drygt halvvägs in i tredje perioden när snabbe Barzal skrinnade sig fri innan han distinkt snärtade upp pucken bakom Bobrovsky för att punktera matchen.

Florida gjorde ett försök för att krypa närmare och tog ut målvakten med fyra minter kvar att spela, men det kom aldrig någon reducering. Istället kunde Jean-Gabriel Pageu utöka till 5–1 i tom bur

New York Islanders–Florida Panthers 5–1 (2–1, 1–0, 2–0)
Mål, New York: Anthony Beauvillier 2, Brock Nelson Mathew Barzal, Jean-Gabriel Pageau
Mål, Florida: Mike Hoffman
Skott: 38–25 (16–8, 15–6, 7–11)