(14770) Florida Panthers

Publicerad: 5 augusti 2020

Förutsättningarna var enkla inför match tre mellan Florida Panthers och New York Islanders.
Det var vinna eller försvinna för Florida.
Då lyckades Panthers tvinga fram en fjärde match efter att de vunnit med 3–2 efter dramatik i slutet av matchen.

Efter Jordan Eberles dubbel igår som sköt Islanders till seger och ledning 2–0 i matcher var det kniven mot strupen för Florida i kvällens match när lagen möttes igen.

Och det verkar ha varit precis vad som behövdes för att laget skulle tända till.

Erik Haula gav Panthers ledningen i numerärt överläge tidigt i den andra perioden när han skickade upp pucken bakom Semyon Varlamov efter att Evegeny Dadonov spelat över en lös puck framför mål. Ledningen stod sig i drygt 14 minuter innan Jean-Gabriel Pageau kunde kvittera.

Men powerplay-mål tidigt i en period verkade vara Panthers melodi för kvällen för bara 41 sekunder in i tredje perioden nöp Mike Hoffman till med ett direktskott för att åter ge Florida ledningen. Store Brian Boyle såg sedan till att utöka ledningen till 3–1 bara två minuter senare.

Med en tvåmålsledning och ställd inför det faktum att de måste vinna för att leva vidare låg Panthers fokus på försvarsspel och det gjorde de förtjänstfullt, fram tills det att det återstod en och en halv minut av perioden när Islanders tagit ut målvakten. En passning från Brock Nelson ämnad för Jordan Eberle styrdes in i eget mål och det var hastigt och lustigt bara ett måls ledning för Florida, som fått se sig försvara med bara fyra spelare efter att Mackenzie Weegar tappat hjälmen och tvingats åka och byta.

Florida höll dock ut under resterande del av matchen, även om Islanders pressade på och skapade ett par lägen.

Nu blir det en match fyra mellan lagen på fredag och Florida Panthers lever vidare i ytterligare ett par dagar.

Florida Panthers–New York Islanders 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)
Mål, Florida: Erik Haula, Mike Hoffman, Brian Boyle
Mål, New York: Jean-Gabriel Pageau, Brock Nelson
Skott: 22–22 (6–8, 11–4, 5–10)