Publicerad: 4 augusti 2020

Jordan Eberles fina säsong fortsätter.
Under tisdagskvällen sänkte han Florida Panthers med två mål i 4–2-segern.
Nu leder Eberle och hans Islanders med 2–0 i matcher.

Efter en uddamålsseger i den första matchen mellan lagen var det New York Islanders som fick se Florida göra matchens första mål när det var dags för batalj mellan lagen igen under tisdagskvällen. Mike Hoffman hittade en fri yta högt uppe i slottet och överlistade Semyon Varlamov precis när Islanders blivit fulltaliga, knappt halvvägs in i första perioden. Matt Martin, kanske inte främst känd för sina offensiva egenskaper, såg sedan till att kvittera efter en läcker framspelning Tom Kuhnhackel, drygt sex minuter in i andra.

Likaläget stod sig dock bara i dryga minuten innan Aleksander Barkov hittade rätt i powerplay. Men där och då tog det slut på det roliga för Panthers.

Backen Ryan Pulock skickade iväg ett direktskott som slank in bakom Sergei Bobrovsky, fem minuter efter Barkovs powerplaymål.

Sedan var det dags för Jordan Eberle att kliva in i handlingarna.

Högerskytten såg först till att le Islanders ledningen med tre och en halv minut kvar av mellanakten efter att han väntat in det perfekta läget för att avlossa ett skott för att se till att det var ledning för Islanders till den tredje perioden. Väl där såg man till att stänga ned Florida som hade svårt att skapa lägen och stundtals blev riktigt frustrerade.

Eberle såg då till att styra in matchens sista mål när han påpassligt dirigerade in ett skott från Anthony Beauvillier med nio och en halv minut kvar av matchen.

Matchens ende svensk, Floridabacken Anton Strålman, lämnade matchen poänglös samtidigt som han noterades för två utvisningsminuter och 20.11 i speltid.

Islanders leder nu med 2–0 i matchserien som avgörs i bäst av fem och kan redan imorgon säkra avancemang när lagen möts igen.

Florida Panthers–New York Islanders 2–4 (1–0, 1–3, 0–1)