McDavids hattrickshow sänkte Chicago


4 augusti 2020

Ett mål för Connor McDavid räckte inte i premiärmötet mellan Edmonton och Chicago. Blackhawks lyckades trots alla odds knycka en skrällseger och ge sig ett fint slagläge inför nattens returmöte. Men då såg McDavid till att växla upp ytterligare ett par snäpp – och drämde till med ett hattrick.


Annons

McDavid gjorde allt annat än en dålig match när Oilers häromnatten föll. Lagkaptenen öppnade målskyttet omedelbart och följde upp med två assist innan mötet var över, men det räckte inte. Det verkar dock inte ha gjort honom alltför nedslagen för i natt tog superstjärnan nya tag – och det med råge.

Matchen hade knappt hunnit börja innan McDavid drämde in sitt första mål för kvällen. Ett mål han dessutom följde upp bara minuter senare med en härlig genomåkning för 2–0. Det var dock fortfarande mycket kvar på klockan och Chicago var inte uträknade ännu.

Patrick Kane svarade upp med en snabb reducering och även om Tyler Ennis fixade 3–1 tidigt i andra var Chicago snabba med att utjämna helt genom Slater Koekkoek och Olli Määttä. Men McDavid var inte klar än. Innan andra var slut såg Edmonton-kaptenen till att fullborda kvällen med ett hattrick och återta ledningen med 4–3.

Väl i tredje orkade inte Chicago längre hålla emot och mål från både James Neal och Alex Chiasson såg till att Oilers fick en efterlängtad revansch. Matchserien är nu utjämnad till 1–1 och nästa gång lagen möts är natten mot torsdag, 04:30 svensk tid.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons