AnnonsTalangen var överens med Karlskrona – valde annan väg: "Visade stort intresse"


26 juli
Det var många som blev förvånade när talangen Linus Skager presenterades av Köping häromdagen. 
Nu berättar Skager själv att han var överens med Karlskrona, men att osäkerheten kring klubbens framtida divisionstillhörighet fick honom att backa. 
– Samtidigt visade Köping väldigt stort intresse, jag valde att hoppa på det tåget, säger Skager till HockeyNews.se.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Efter den fina säsongsavslutningen i Växjö där det offensiva löftet Linus Skager fick SHL-debutera för Växjö fanns det intresse från allsvenskt håll för 20-åringen. 

Skager föll för Karlskronas lockelser och var muntligt överens med den allsvenska klubben, uppgifter som även Blekinge Läns Tidning var inne och touchade på i våras.

Men efter alla turer där både Svenska ishockeyförbundet och appellationsnämden nekade Karlskrona allsvensk licens så har Skager valt att titta på andra alternativ. 

– Jag var "klar" för Karlskrona ganska länge, men det har varit så mycket med alla överklaganden och så vidare. Säsongen börjar snart och samtidigt visade Köping väldigt stort intresse, jag valde att hoppa på det tåget, säger Linus Skager till HockeyNews.se och fortsätter: 

– Det är nog många som tycker att det var oväntat att jag valde Köping. Men se på William Magnusson som kom tvåa i poängligan i Växjös SuperElit-lag, han ska också till Köping och spela. Jag är bara 20 år och har inte bråttom. Jag spelar hellre mycket i Hockeyettan med Köping än i en fjärdelina i ett allsvenskt lag. Sedan så har Köping ett bra samarbete med Västerås så det spåret kan också bli aktuellt i framtiden.

LÄS MER: Talangen byter SHL mot Hockeyettan

Linus Skager inledde fjolårssäsongen i Modos SuperElit-lag, men kände att han inte skulle få chansen i Modos A-lag. Han blev först utlånad till Örnsköldsvik i Hockeyettan innan han bytte Ångermanland mot Småland där han gick till Växjö för spel i deras SuperElit-lag.

– Det blev en nyttig omstart där jag träffade nya kompisar och kunde börja om på noll. Jag gjorde det bra i SuperElit och ledarna från A-laget kollade på några matcher. Jag fick visa upp mig på träning och sedan fick jag spela i några i SHL-matcher. Skitroligt, det var inget jag hade i tankarna när kom från Modo. I Modo fick jag inte ens träna med A-laget. Det gick väldigt fort i Växjö säger Skager. 


Linus Skager SHL-debuterade i Växjö tidigare i år. Foto: Bildbyrån

Linus Skager är ärlig under intervjun och berättar att han inte passar in i någon tredje- eller fjärdekedja. 

– Jag är inte den spelartypen, utan jag passar bäst i en första- eller andralina. Det finns andra som gör det jobbet mycket, mycket bättre än vad jag skulle göra.

I de matcherna Linus Skager spelade i Växjö satte coachen Sam Hallam ihop talangen med lirare som Marcus Paulsson, Emil Pettersson och Roman Horak.

Det var aldrig aktuellt med ett SHL-kontrakt med Växjö?

– De kände att jag skulle spela i ett lag där jag får spela mer. Jag är som sagt inte så rutinerad än, men de sa att de skulle hålla ögonen på mig framöver, säger Skager.

Framöver väntar alltså ett äventyr i Köping och Hockeyettan för den offensiva spjutspetsen.

– Jag är jättetaggad på det här och ska bara köra på, säger Linus Skager.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons