AnnonsSå hoppas Schweiz kunna spela hockey med publik i höst


24 juli

Hockey eller inte i höst? Med eller utan publik? Hur många åskådare får i så fall komma in?
Det är många frågor som saknar svar när flera ligor inte vet hur hösten kommer att se ut.
Schweiziska ligaklubbarna har redan nu börjat skissa på en plan för att undvika spel inför tomma läktare.


Annons

Ovissheten inför hösten är stor för de flesta hockeyklubbar i Europa och flera ligor har redan varit tvungna att anpassa sig efter den rådande situationen.

En liga som planerar att starta som planerat är NLA och nu hoppas man på att en rad åtgärder i arenorna ska få myndigheterna att tillåta publik igen på matcherna. Det är den schweiziska tidningen Neue Zürcher Zeitung som skriver under torsdagen att klubbarna enats om en rad olika punkter som man anser bör genomföras för att häva publikförbudet.

Bland annat anser man att varje åskådare som släpps in ska ha sin personliga plats, dessutom bör det råda krav på munskydd inom arenaområdet. Utöver det så ska enbart hemmafans få se matcherna.

Schweiziska ishockeyförbundet har redan presenterat en rad olika åtgärder för spelare och ledare inför den kommande säsongen. Bland annat får inga livliga firanden göras efter mål och vinster, krav på munskydd råder i utvisningsbåset om det är fler än en spelare utvisad och inga diskussioner med domare får förekomma.

NLA planerar att starta sin säsong 18 september.

LÄS MER: LISTA: Då startar de europeiska toppligorna igen 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons