HockeyNews
PLUS

Karlskrona överklagar till Riksidrottsnämnden

(13832) KHKkonkurshot
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 23 juli 2020

FacebookXWhatsApp

På torsdagskvällen meddelar Karlskrona att man överklagar till Riksidrottsnämden. På klubbens hemsida meddelas följande:

Karlskrona HK har nu lämnat in överklagan till Riksidrottsnämnden på Appellationsnämndens och Licensnämndens avslag.

Den 13 juli kom beskedet från Appellationsnämnden att man avslog KHK:s överklagan på Licensnämndens beslut att inte bevilja spel i HockeyAllsvenskan för säsongen 2020/2021.

Från KHKs överklagan.
1. Yrkande: KHK yrkar att Riksidrottsnämden beviljar prövningstillstånd.

2. Grund: KHK är av uppfattningen att både Licensnämden och Appelationsnämden har begått formaliafel då de på felaktiga grunder inte beviljat KHK licens för spel i Hockeyallsvenskan. KHK var inte på obestånd den 30 april 2020.

3. Bakgrund: KHK redogör sedan för det tidigare publikkravet om 5.000 personer varvid KHK var tvungen att göra stora investeringar.

4. Obestånd: KHK och dess juridiska rådgivare redogör sedan för hur tolkning av obestånd skall göras, påverkan av Covid-19 och arenakravet.

5. Sammanfattning: KHK var inte på obestånd per den 30 april 2020. KHK led av en tillfällig likviditetskris som en direkt följd av Covid-19- pandemin samt indirekt av arenakravet Svenska Ishockeyförbundet tidigare ställt för spel i SHL. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)