HockeyNews
PLUS

Svenskbacken blir kvar utomlands – flyttar till Finland

(14595) Alen Bibic
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 20 juli 2020

Alen Bibic gjorde sin första säsong utanför Sverige i fjol när han spelade i Österrike och Villacher.
Nu står det klart att backen blir kvar utomlands då han kommande säsong spelar i TPS i finska ligan.

Alen Bibic har tillsammans med sin brorsa Almen Bibic varit ett radarpar i svensk hockey i många år. Duon har spelat i bland annat Leksand och Rögle tillsammans där de båda backarna satt stora avtryck. Senaste åren har däremot bröderna spelat på olika håll.

Inför fjolårssäsongen valde Alen att vända utomlands för första gången i karriären och ny klubbadress blev Villacher i Österrike. Totalt hann backen med att spela 21 matcher innan Villacher fick avsluta säsongen i förtid efter att varit i semifinal med Salzburg.

Nu står det dock klart var Bibic fortsätter spela kommande säsong. Likt flertalet andra svenska backar väljer 28-åringen att spela för TPS i finska ligan kommande säsong. Sedan tidigare har klubben tre svenskar kontrakterade på backsidan, Oliver Bohm, Johan Ivarsson och Henrik Larsson. 

– Det här är en stor och tuff back, vars styrkor ligger i försvarsspelet, säger tidigare Frölunda- och Växjöprofilen Tomi Kallio som numera är scout för TPS till klubbens hemsida.

TPS kunde även i fredags meddela att man gjort klart med den tidigare Växjöforwarden Austin Ortega från Eisbären Berlin.

LÄS MER: Floppade i Växjö – nu är amerikanske forwarden klar för nytt lag

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS