Rangersexperten om målvaktsfrågan: "Förvänta er att det blir honom"


20 juli 2020
NHL är på upploppet till att dra igång igen och ett lag som ger sig in i hetluften på nytt är New York Rangers.
Tidigare under vintern har lagets målvaktssida varit ett hett debattämne och frågan är vem av Henrik Lundqvist, Igor Sjestjorkin eller Alexandar Georgijev som ska få stå.
Nu menar Rangersexperten på New York Post, Larry Brooks att målvaktsfrågan redan är avgjord.

New York Rangers har under hela den här säsongen kantats av ett stort dilemma – vem ska stå i mål?

Henrik Lundqvist har länge kritiserats och inte alls fått lika stort förtroende av tränare David Quinn som han fick för bara något år sedan. Samtidigt har lagets två ryska målvakter, Igor Sjestjorkin och Alexandar Georgijev fått allt mer speltid vilket gjorde att den svenske stjärnmålvakten fick se flertalet matcher från bänken i vintras.

När nu laget återvänder till spel efter fyra och en halv månads uppehåll har frågan återigen blivit aktuell. Vem ska egentligen få chansen som förstemålvakt i matchserien mot Carolina? 

Det är i alla fall en enkel fråga, något Rangersexperten Larry Brooks menar på. 

"Henrik Lundqvist har för det mesta varit rätt bra och Alexandar Georgijev har skött sig fint. Men ingen av dem har överglänst Sjestjorkin till den grad nödvändigt för att övertyga David Quinn och Rangers att ändra på någonting", skriver Brooks själv i en artikel i New York Post och fortsätter.

"Förvänta er att det blir Sjestjorkin. Det svåra beslutet för Quinn kommer om målvakten ser dålig ut i match ett (eller kanske match två, då match tre spelas back to back), eller om det skulle uppstå en skada. Då, och bara då, finns det anledning att omvärdera målvaktsvalet".

Henrik Lundqvist har den här säsongen stått 30 matcher för Rangers medan Igor Sjestjorkin glänst rejält sedan hans debut i NHL i slutet av januari. Totalt hann den unge ryssen spela tolv matcher med Rangers. Flest matcher har däremot Alexandar Georgijev stått då han fick chansen i 34 matcher under vintern.

LÄS MER: Så spelas NHL:s första slutspelsrunda – hockey från kväll till morgon

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.