HockeyNews
PLUS

Brynäs besked – värvar stjärnnamnen efter insamlingen: "Oerhört roligt"

(14546) Berglund-Bertilsson
Bildbyrån

Publicerad: 15 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Brynäs insamling för att värva Simon Bertilsson och Patrik Berglund har burit frukt.
Under onsdagen meddelade klubben att båda två skrivit på för klubben.
– Det är förstås två väldigt starka nyförvärv som i sina respektive positioner lyfter vår spelartrupp än mer, säger klubbens herransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I förra veckan startade Brynäs en insamling för att kunna ro i land dubbelvärvningen av toppnamnen Simon Bertilsson och Patrik Berglund inför den kommande säsongen, då de båda var villiga att skriva på kontrakt som var längre än ett år.

Insamlingen har fått bra gensvar, där ett stort bidrag kom från huvudsponsorn som gick in med ett sjusiffrigt belopp. Under tisdagskvällen meddelade klubben att man passerat målet på två miljoner kronor. Tillsammans med sponsorer har klubben fått in över tre miljoner kronor på nio dagar.

Och under onsdagen presenterades båda spelarna

Det efter att backen Bertilsson vänder tillbaka till klubben efter att han skrivit på ett kontrakt över de fyra kommande säsongerna medan Berglund ansluter med ett färskt tvåårskontrakt i bagaget..

Den 29-årige backen lämnade Brynäs inför förra säsongen då han efter tolv raka säsonger i klubben skrev på för KHL-laget Sotji medan Berglund närmast ansluter från en säsong i Djurgården.

– Det är förstås två väldigt starka nyförvärv som i sina respektive positioner lyfter vår spelartrupp än mer. Jag har sagt tidigare att Patrik Berglund är vår kanske största externa värvning i modern tid och jag känner likadant nu. Simon Bertilsson har en väldigt stark bakgrund i vår förening och är en Brynäsare sedan junioråldern och som ständigt håller en mycket hög SHL-nivå, säger klubbens herransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)