AnnonsVärmländske profilen om att återvända till Grums och papparollen


6 juli

Efter en tung säsong i Forshaga var tanken att rutinerade Johan Erkgärds skulle spela i division 2 med Munkfors.
Men när när gamla klubben Grums i Hockeyettan hörde av sig fanns det inte så mycket att tveka på. 
– Allting är roligt i Grums, säger Erkgärds till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter att ha lämnat norska Narvik under försäsongen på grund av personliga skäl så vände 30-årige Johan Erkgärds hem till Värmland igen hösten 2019.

Den här gången blev det en återkomst till Forshaga. Men säsongen blev ett misslyckande för både klubben och Erkgärds. Inför säsongen talades det om Allettan för Forshaga, men laget floppade rejält och var sedan i fortsättningsserien aldrig nära en playoff-plats. 

– Det var inte alls bra på något håll. Det kändes som att det inte fanns några tydliga roller i laget, säger Johan Erkgärds till HockeyNews.se.

Den rutinerade spelaren fick tidigt efter säsongen beskedet att Forshaga skulle föryngra truppen. Han kände att det var dags att flytta vidare.

Ny klubbadress blev Munkfors i division 2. Men det tog inte lång tid innan gamla klubben Grums hörde av sig och kom med ett erbjudande som lockade över den mångsidige spelaren. 

– Jag skrev på för Munkfors för att jag inte hade möjlighet att lägga ner tiden som krävs i division 1. Men Grums kom med en väldigt bra lösning som passade mig. I stort sett var det inget att tveka på. Och ska man spela så kände jag att jag ville spela så högt upp som möjligt, säger Erkgärds. 

Fick du en specialdeal av Grums?

– Lite så år det. Föreningen förstår att man har ett liv vid sidan av med jobb och familjeliv. Kör det ihop sig på hemmaplan så går det att få ledigt och exempelvis köra fys hemma i stället

Men är det inte en känslig övergång att gå från Forshaga till Grums?

– Nej, det ska nog inte vara någon större fara. Forshaga ville ju föryngra laget, säger Erkgärds som bor och jobbar i Forshaga. 

Erkgärds, som både kan spela som back, forward och center, säger att han stortrivs med att vara tillbaka i Grums

– Allting är roligt i Grums. Det är en bra klubb och man trivs väldigt bra där. Jag längtar som bara den tills matcherna drar i gång. 

Vad har du för krav på dig själv?

– Jag hoppas kunna ta en centerplats i laget. Jag känner att jag i stort sett har gjort mitt som back. Sedan blir jag väl lite som en pappa i laget. Vi har ett ganska ungt lag så där hoppas jag kunna bidra med min rutin. Sedan vill jag vara en viktig pjäs i powerplay.

Vad ska vi vänta oss av Grums kommande säsong?

– Som förra och förrförra säsongen. Vi har ett lag som ska kunna knipa en Allettan-plats, säger Johan Erkgärds.


***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons