AnnonsBacken dumpades av Örebro – på väg till nytt land i Europa


5 juli

Nyligen fick han beskedet att han inte längre var önskvärd i Örebro. 
Nu kan den kanadensiske backen Aaron Irving vara på väg till Tjeckien, enligt den tjeckiska sajten hockey.cz.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Efter en säsong i Örebrotröjan där det blev 16 poäng på 47 matcher så blev det i helgen officiellt att det var slutspelet i SHL-klubben för den kanadensiske backen Aaron Irving. 

Redan för en månad sedan kunde HockeyNews.se berätta att Örebro hade planer på  bryta avtalet med Aaron Irving när man både hade Nick Ebert och Kristian Näkyvä på ingång.

I helgen blev det alltså klart att samarbetet avslutas. 


– Med vår nuvarande backbesättning känner vi att vi inte kommer kunna erbjuda Aaron den speltid som han behöver. Jag vill tacka Aaron för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, sa Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Ebert och Näkyvä på väg in – nu vill Örebro göra sig av med en back

Nu pekar uppgifter i Tjeckien på att 24-årige Irving kan fortsätta karriären i landet. Enligt den tjeckiske sajten hockey.cz ska kanadensaren fått ett kontraktsförslag av en icke namngiven klubb. Enligt sajten kan affären bli klar inom kort. 

Skulle det bli spel i Tjeckien så blir det Aaron Irvings tredje hockeyland i Europa. Förutom säsongen i Örebro så har han även spelat i norska Storhamar säsongen 2018/2019.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.
Annons

Annons