HockeyNews
PLUS

Ebert och Näkyvä på väg in – nu vill Örebro göra sig av med en back

(14130) NJ
Bildbyrån

Publicerad: 1 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Örebro närmar sig en lösning med Kristian Näkyvä. Samtidigt samlas det in pengar för att försöka få hem Nick Ebert. Nu undersöker klubben möjligheten att göra sig av med Aaron Irving. 

– Det finns inget att kommentera angående det, säger sportchefen Niklas Johansson. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk hockey  


Det har gått lite drygt två veckor sedan Sportbladet skrev att nyckelbacken Kristian Näkyvä hade valt att förlänga sitt kontrakt med Örebro. När HockeyNews.se når sportchefen Niklas Johansson berättar han om hur situationen ligger till med den finländske backen. 


– Vår förhoppning är att han spelar i Örebro kommande säsong. Det är inget snack, vi vill ha honom kvar. Han är superviktig för oss och jag hoppas att det kan bli klart, säger han. 


Kommer han att bli helt återställd efter sin sjukdom?


– Det är de signalerna vi får, det har varit positivt. Det som återstår nu är bara att vi ska komma överens.

LÄS MER: Avslöjar: Örebro värvar NHL-meriterad forward 


Samtidigt har Örebrofansen startat en insamling till att plocka hem Nick Ebert –  så här långt har nästan 200 000 kronor samlats in. 


– Finansiellt vill jag inte säga så mycket hur långt ifrån vi är, men vi jobbar på hela tiden. Vi hoppas att det ska bli bra. Vi märker att det finns ett stort intresse i Örebro, säger han. 


Om både Nick Ebert och Kristian Näkyvä skriver på kommer Örebro sitta med nio backar på kontrakt, vilket innebär att konkurrenssituationen kommer att bli stenhård. 


– Det upplever jag bara som positivt egentligen. Man ska få kriga hårt för att få sina minuter, så det är bra tycker jag, säger han.


Enligt uppgifter till HockeyNews.se undersöker Örebro möjligheten att göra sig av med kanadensaren Aaron Irving. Sportchefen Niklas Johansson vill varken bekräfta eller dementera att så är fallet. 


– Det finns inget att kommentera angående det. 


Har ni haft tankar på att ni kan behöva göra er av med en back?


– Det är något som vi får ta längre fram i så fall. 


Aaron Irving kan lämna Örebro, om klubben hittar en ny klubb åt honom. Foto: Bildbyrån

Under måndagen kunde HockeyNews.se berätta att Borna Rendulic är klar för Örebro, något som klubben kommer att gå ut med inom kort. Det innebär att man nu är på jakt efter en forward, innan forwardssidan är klar. 


Vad är det för spelare ni är på jakt efter?


– Det är en poängspelare som vi behöver. 


Hur tycker du att ni ligger till i stort?


– Jag tycker det känns jäkligt bra. Det har det gjort hela tiden. Vi hade bra kontinuitet från förra året, så vi känner oss trygga i det vi håller på med. 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)