AnnonsEfter stjärnans återkomst – kanadensiske backen får lämna Örebro


4 juli
Nick Ebert vände tillbaka till Örebro.
HockeyNews.se kunde för en månad sedan berätta att klubben ville bryta avtalet med Aaron Irving – nu får kanadensaren lämna klubben.
– Med vår nuvarande backbesättning känner vi att vi inte kommer kunna erbjuda Aaron den speltid som han behöver, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Efter en stark säsong i den norska ligan med Storhamar, där det blev 38 poäng på 47 seriematcher och ytterligare 13 på 16 slutspelsmatcher, värvades den amerikanske backen Aaron Irving till Örebro inför förra säsongen där han skrev på ett kontrakt över två säsonger.

I Örebrotröjan blev det 16 poäng på 47 matcher samtidigt som han i snitt spelade 17,33 minuter per match.

Men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Örebro.

Efter att klubben lyckats värva tillbaka Nick Ebert stoltserade man med åtta seniorbackar på kontrakt där flera av dem behöver mycket istid, samtidigt som Kristian Näkyvä sägs vara klar för en fortsättning.

HockeyNews.se kunde för en månad sedan berätta att man undersökte möjligheterna till att bryta kontraktet med Aaron Irving, något klubben nu också gjort.

Under lördagen bekräftade man att Irving lämnar klubben på grund av den konkurrenssituation som uppstått.

– Med vår nuvarande backbesättning känner vi att vi inte kommer kunna erbjuda Aaron den speltid som han behöver. Jag vill tacka Aaron för hans tid i Örebro Hockey och önska honom lycka till i framtiden, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Ebert och Näkyvä på väg in – nu vill Örebro göra sig av med en back

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons