Rutin i massor har försvunnit – då värvar Tingsryd ungt och hungrigt


2 juli
Över 1 000 seniormatcher i Tingsrydströjan försvann när Robin Olsson, Oscar Holst och Filip Owesson lämnade.
Nu går Tingsryd in mot en säsong där flera yngre spelare värvats in.
– Framförallt tittar vi på spelare som vill komma till oss och vill något med sin hockey så att säga. Det är för mig det viktigaste, säger tränaren och sportchefen Magnus Bogren till HockeyNews.se om vad klubben letar efter för spelare.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Efter två säsonger som huvudtränare för danska Rödovre Mighty Bulls återvände Magnus Bogren till svensk hockey inför förra säsongen när han skrev på ett tvåårskontrakt med Tingrsyd.

Där fick han en roll som både huvudtränare och sportchef.

Nu håller han på att bygga ihop sitt lag inför sin andra säsong vid rodret.

– Det har inte varit några konstigheter i sig. Jag har bra hjälp runtomkring mig med allting så det har fungerat bra, det tycker jag, säger han till HockeyNews.se om sin delade roll.

LÄS MER: Trotjänaren lämnar Tingsryd för första gången: "Dags att göra det nu" 

I nuläget har Tingsryd 13 spelare på kontrakt, en målvakt, fem backar och sju forwards. 

På förlustkontot finns bland annat fyndet Robin Carlsson och store Gustav Olhaver som lämnat för spel i konkurrenterna Karlskoga och Modo.

Mångårige lagkaptenen Robin Olsson samt forwardsduon Oscar Holst och Filip Owesson som alla tre varit i klubben en lång tid som varit viktiga både på och utanför isen har även de tackat för sig.

– Så är det, men samtidigt är det andra som varit med förra året som kommer axla den rollen, det är jag övertygad om. Men visst är det klart att vi tappar en del rutin, det gör vi. Samtidigt är det andra som varit med på den här nivån i ett antal år och som vet vad det handlar om så jag är rätt säker på att vi kommer lösa det på ett bra sätt, säger Bogren.

Robin Olsson har lagt skridskorna på hyllan.. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

In i truppen har Bogren sett unga trion Adam Åhman, Filip Cederqvist och Simon Appelquist komma tillsammans med Romans Semjonovs och Sebastian Åkesson, som båda producerade poäng på hög nivå i Hockeyettan den gångna säsongen, samt Hannes Johansson som återvänder till moderklubben efter en säsong i Karlskrona.

Men det finns många hål kvar att fylla i lagbygget.

Åhman och Cederqvist vill få fart på spelet igen efter struliga säsonger, Appelquist vill visa att han hör hemma på seniornivå medan Semjonovs och Åkesson vill visa att de klarar av att ta steget uppåt i seriesystemet.

All fem följer de ett tema – spelare som vill framåt.

– Framförallt tittar vi på spelare som vill komma till oss och vill något med sin hockey så att säga. Det är för mig det viktigaste, säger Bogren och fortsätter:

– Det är klart att vi behöver fler spelare, vi har bara 13 spelare på kontrakt just nu men jag tycker att vi kommer ha ett precis lika spännande lag som föra året. Det är jag rätt säker på. Men det är en mix av alltihop som vi behöver ha in.

Adam Åhman vill spela igen efter ett skadefyllt år. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

LÄS MER: Forwardslöftet om tunga säsongen: "Mitt självförtroende var på topp"

En som sagts vara på väg in är backen Oskar Matushkin.

Det står sedan tidigare klart att 23-åringen lämnar Piteå i Hockeyettan och Tingsryd har ryktats vara nästa destination.

Bogren vill inte säga mycket mer än att de vet om att backen finns på marknaden.

– Det är en spännande spelare som vi vet finns på marknaden men sen var vi är i allting säger jag inte. Men han är en som vi har kollat på, så mycket kan jag säga. Sedan får vi se, det är väl fler klubbar mer och slåss, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons