AnnonsPoängbacken om utlandsäventyret: "Hade aldrig spelat boxplay i hela mitt liv"


26 juni
Efter drygt ett år i Alpligan är den offensivt skicklige backen Måns Hansson tillbaka i svensk hockey och Hockeyettan. 
Kommande säsong ska han leverera poäng i toppklubben Troja/Ljungby. 
– Det ska bli jäkligt spännande, säger 22-åringen till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Som juniorspelare i Malmö blev backen Måns Hansson utlånad till Kristianstad säsongen 2017/2018. Det blev poängsuccé direkt för den offensivt skillade backen. På 38 matcher (grundserie och Allettan) stod Hansson för 4 mål och 28 assist och var ett vasst vapen i powerplay.

Efter debutsäsongen i Hockeyettan belönades Hansson med ett kontrakt av Oskarshamn, som då huserade i Hockeyallsvenskan.

Men Hansson hade svårt att ta plats hos smålänningarna och blev tidigt utlånad till Kristianstad innan det blev en flytt till Österrike och spel i Alpligan med EK Zell am See. Han avslutade säsongen 18/19 i Österrike och blev även kvar i Zell am See under förra säsongen.

Under tiden i Alpligan har Hansson fortsätta att producera poäng, men han har även utvecklat sina defensiva kvaliteter.

Just det defensiva spelet har varit en svaghet.

Hansson hoppas att hans nyutvecklade egenskaper som hockeyspelare ska bära frukt hos nya arbetsgivaren Troja/Ljungby.

– Jag tycker att jag har förbättrat försvarsspelet i egen zon där jag har blivit starkare på att hålla bort motståndarna. Sedan har jag fått spela en hel del boxplay. Tidigare hade jag aldrig spelat boxplay i hela mitt liv, inte ens under juniortiden i Malmö, säger Måns Hansson till HockeyNews.se och skrattar till.

Han fortsätter:

 Dessutom är jag två år äldre än senast jag spelade i Hockeyettan och jag hoppas att jag kan visa att jag totalt sett är en bättre hockeyspelare nu.


Måns Hansson under tiden i Malmö. Backen är registrerad för två SHL-matcher i klubben. Foto: Bildbyrån

Varför blev det Troja/Ljungby?

– Det fanns intresse från klubbar i Österrike och lite andra länder och även från Hockeyettan. Jag fick en bra känsla med Troja direkt när jag pratade med tränaren (Roger Forsberg) och sportchefen Daniel Håkansson). Det är en anrik och seriös klubb som är proffsig på flera sätt, säger Hansson.


Trojas sportchef Daniel Håkansson om värvningen av Måns Hansson:

– Det är givetvis en värvning vi hoppas mycket på. Måns har levererat på Ettan-nivå, men har inte lyckats ta steget att bli en allsvensk back. Vi visste tidigt om att Alexander (Edström) skulle lämna och där är tanken att Måns ska axla den rollen och få spela mycket i powerplay. Dessutom är han rightback.

Själv är Måns Hansson medveten om vad som gäller inför säsongen:

– Klart att jag vill göra poäng. Jag är ju värvad dit för att vara en spelande och producerande back. Sedan kan man inte bara stirra sig blint på poängen. Målet är att gå upp med Troja i Hockeyallsvenskan, säger Måns Hansson. 

* * *

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Annons

Annons