HockeyNews
PLUS

Så kom SHL fram till startdatum för nästa säsong: "Egentligen ganska enkelt"

(14392) SHL-Marchal
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 juni 2020

FacebookXWhatsApp

19 september.
Det blir datumet då SHL drar igång till hösten.
– Vi har fattat ett beslut att vi räknar med att starta serien 19 september sedan får vi helt enkelt löpande se hur det påverkas av allt annat, säger SHL:s vd Michael Marchal till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Under måndagen kunde HockeyNews.se berätta att SHL under bolagsstämman på tisdagen skulle fatta beslut kring när ligan planerat begå säsongspremiär.

Uppgifter gjorde då gällande att det mesta talade för att beslutet skulle bli att fortsätta utgå från att ligan drar igång 19 september. 

När bolagsstämman under tisdagseftermiddagen tog slut bekräftades uppgifterna.

LÄS MER: SHL bekräftar – planerar starta säsongen 19 september 

I Finland meddelade ligan att man skjuter på sin planerade säsongspremiär till början av oktober efter att den finska regeringen meddelat att de tillåter evenemang inför publik från och med 1 oktober, och många hoppades på att något liknande skulle ske kring SHL.

Så blev det alltså inte.

– Huvuddelen av resonemanget har varit att vi inte vet mer och har inget datum för att då får vi spela med publik så då blev beslutet egentligen ganska enkelt. Hade vi vetat att vi från och med första november så hade det varit enklare. Men vi har inget sådant datum alls, säger SHL:s vd Michael Marchal till HockeyNews.se och fortsätter:

– Alla vill spela med publik och varken vi (SHL) eller klubbarna vill såklart starta med publik. För klubbarna är det dessutom en jätteviktig intäktskälla. Ingen vill något annat, men eftersom vi inte har något att förhålla oss till, vi har inget beskedet eller något annat, då är det så det är.

Med planerad seriestart 19 september innebär det att lagens träningsmatcher inte behöver flyttas, i vart fall inte på grund av senarelagd premiärstart.

Det finns dock förhållningsregler att hålla sig till när det kommer till att genomföra matcherna.

– Det är samma där. Vi jobbar efter ett, som vi kallar, medicinskt protokoll hur vi ska kunna genomföra egentligen allt ifrån träning till matcher, hur vi ska resa och hur vi ska uppträda så det är mer i förhållande till det. Men när det gäller träningsmatcherna i övrig så har vi egentligen inte sagt något. Vi har fattat ett beslut att vi räknar med att starta serien 19 september sedan får vi helt enkelt löpande se hur det påverkas av allt annat, säger Marchal.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)