AnnonsMiljonsmäll för Kristianstad – så påverkas spelarbudget


22 juni

Hockeyallsvenska Kristianstad "räknade" med en miljonförlust för verksamhetsåret 2019/2020. 
Så blev det också.
– Men vi har fortfarande 400 000 kronor i eget kapital och fick nyligen grönt ljus av licensnämnden, säger nyvalde ordföranden Sune Lindberg till Kristianstadsbladet.


Annons

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Redan i våras, när det stod klart att det inte skulle bli någon kvalserie (bland annat fem inställda hemmamatcher, så var Christian Falk, elitansvarig hos allsvenska Kristianstad, inne på att klubben skulle redovisa röda siffror med bred marginal på årsmötet.

Precis som de flesta andra så hade klubbarna arrangemang som fick ställas in. 

– Ekonomin kommer att bli drabbad. Nu behöver vi inte spela inför tomma läktare, men vi hade en hel del arrangemang (rinkdansen bland annat) förutom kvalserien som vi fått ställa in och det är en miljonförlust som vi behöver få in på något sätt. Det får vi se hur vi ska fixa, sa Christian Falk till HockeyNews.se  i mitten av mars.

När klubben nu har presenterat sitt ekonomiska resultat för förra året så redovisades en förlust på 1,1 miljon kronor, rapporterar Kristianstadsbladet.

Tidningen berättar vidare att Kristianstad nu har ett eget kapital på 400 000 kronor. Desto mer glädjande för klubben är att man har fått grönt ljus av licensnämnden att spela i Hockeyallsvenskan även kommande säsong.

– Vi har lämnat in så väl årsredovisning som likviditetsplan och fått grönt ljus. Vi har alltså speltillstånd till kommande säsong, säger nyvalde ordföranden Sune Lindberg till Kristianstadsbladet.

LÄS MER: "Det får vi se hur vi ska fixa"

Eftersom licensreglerna gällande eget kapital inte tillämpas för kommande säsong, så klarar sig klubben. Hade det inte varit ett coronaår så hade Kristianstad behövt redovisa ett eget kapital på 2 miljoner kronor.

Inför framtiden försöker klubben att kapa så mycket kostnader man kan. Till exempel har spelarbudgeten minskat rejält, något som Christian Falk inte förutspådde i mars.


– Jag tror att vi kommer att ha en spelarbudget som är lik den i år, sa Falk då. 

Nu säger Sune Lindberg så här: 

– Vi har lagt flera besparingsåtgärder och bland annat lägger vi 600 000 kronor mindre på spelarbudgeten till kommande säsong.

LÄS MER: Gath om lärdomarna - och lagbygget: "Vi behöver få in lite mer rutin"

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons