AnnonsMiljonförlust för Kristianstad: ”Det får vi se hur vi ska fixa”


16 mars

Kristianstad kommer att spela allsvensk hockey även nästa säsong. Men beslutet om att ställa in säsongen kommer att få ekonomiska konsekvenser för klubben. 

– Nu behöver vi inte spela inför tomma läktare, men vi hade en hel del arrangemang förutom kvalserien som vi fått ställa in och det är en miljonförlust som vi behöver få in på något sätt, säger klubbens elitansvarige Christian Falk till HockeyNews.se.


Annons

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Säsongen 2019/2020 är officiellt över och det innebär att Kristianstad, som skulle spelat negativt kval redan nu vet att det blir allsvensk hockey även kommande säsong. 


Men beslutet om att ställa in säsongen kommer att få ekonomiska konsekvenser för klubben. Hur pass stor påverkan det kommer ha vet Kristianstads elitansvarige Christian Falk inte i dagsläget. 


– Ekonomin kommer att bli drabbad. Nu behöver vi inte spela inför tomma läktare, men vi hade en hel del arrangemang (rinkdansen bland annat) förutom kvalserien som vi fått ställa in och det är en miljonförlust som vi behöver få in på något sätt. Det får vi se hur vi ska fixa, säger Christian Falk som blev tagen av beslutet under söndagen:


– På något sätt är det svårt att fatta att det inte är mer hockey just nu. Men det är ett helt rätt beslut med tanke på vad som händer i vår omvärld. Det är inte så mycket att diskutera.


Var beslutet rättvist?


– Ett rättvist beslut går inte att ta. Nu har man tagit ett beslut och nu får man stå för det. Men om det är rättvist är inte min sak att bedöma.


Men det måste ändå vara positivt för er att stanna kvar i allsvenskan?


– Det är väl naturligtvis bra för Kristianstad att vi fortsätter att lira allsvenskan även kommande säsong. Det tror jag att vi hade gjort oavsett om det hade blivit kvalspel eller ej.

Dalarna har varit för många och långa, menar Kristianstads elitansvarige Christian Falk. Foto: Bildbyrån


Kristianstad slutade näst sist i HockeyAllsvenskan den här säsongen och tar nu nya tag inför nästa säsong. 


– Det har varit lite för mycket upp och ner den här säsongen. Vi har haft perioder som är bra, men dalarna har varit alldeles för många och långa. Vi måste jobba bort det till nästa säsong och bli lite mer jämna. På så sätt kommer vi hamna högre upp i tabellen, säger han. 


Vad tror du ni kan ha för trupp kommande säsong, med tanke på det ekonomiska?


– Jag tror att vi kommer att ha en spelarbudget som är lik den i år. Nu blir det Mikael Gath och jag som får ha fingertoppskänsla med att hitta rätt spelare till rätt pris. 


Och redan nu är jakten på nyförvärv igång. Detsamma gäller ersättaren till assisterande tränaren Andreas Lilja, som kommer att ta klivet in i Malmö Redhawks bås kommande säsong. 


– Jag och Gath har tankar där också, men det är inget vi vill gå ut med nu, säger Christian Falk som dementerar att något namn redan ska vara klart:


– Nej, det har vi inte. Vi jobbar på det och hoppas ha det klart inom kort. 


Annons

Annons