HockeyNews
PLUS

Unge backen inställd på tuff konkurrenssituation: ”Då kommer jag att få chansen”

(14374) Lukas Pilö
Bildbyrån

Publicerad: 22 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Trots en tuff skada som höll honom borta från spel i nästan tre månader tog Lukas Pilö en ordinarie plats i Örebro den gångna säsongen. 
Nu vill ha ta nästa kliv och bli en ledande back – men med två toppbackar på ingång kommer konkurrensen att bli stentuff. 
– För min del handlar det om att visa tränarna att jag är där på varje match och träning, då kommer jag att få chansen, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter en lyckad utlåning till Oskarshamn säsongen 2018/19 var tanken att den 20-årige backen Lukas Pilö skulle ta nästa kliv i sin karriär i Örebro den gångna säsongen, men redan i den första träningsmatchen var olyckan framme – och han ådrog sig en tuff knäskada. 


Skadan höll honom borta från spel i nästan tre månader, men gjorde att han lärde sig mycket. 


– Det var bara att gilla läget. Jag tänkte mycket på att jag ville bli starkare över hela kroppen och under skadan kunde jag fokusera på att bli stark i överkroppen. Jag försökte att se positivt på det hela. Det går inte att gräva ner sig när sånt händer, säger han. 


LÄS MER: Så är skadeläget kring ÖHK-backarna: ”Känns riktigt tufft”


Efter att ha genomgått en lyckad rehabperiod lånades 20-åringen ut till Lindlöven i HockeyEttan och BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan för att få matchträning. 


– Det betydde mycket för mig. Jag hade inte spelat en enda match under säsongen, och jag fick se det som en liten försäsong för min egen del. Det var smart att ta några matcher på lägre nivå så att jag fick hitta flowet, säger han. 


Och flowet hittade han.

Efter utlåningen tog han en mer eller mindre ordinarie plats i Örebros backuppsättning och totalt blev det 40 matcher och åtta poäng. 


– Överlag är jag nöjd med säsongen. Mitt mål var att ta en plats i backuppsättningen och det gjorde jag. Sen har man sina dalar och toppar under en säsong, men på det stora hela är jag nöjd, säger han. 




Väl tillbaka från skada tog Lukas Pilö en ordinarie plats i Örebros backuppsättning. Foto: Bildbyrån

Nästa säsong vill han ta för sig än mer och bli en ledande back i klubben.

Och det har börjat bra under försäsongen, på årets cooper-test (3 000 meter löpning) slog han nytt klubbrekord med tiden 9,57. 


– Kondition överlag har varit min styrka. Det är bra att jag visar bra resultat där, för då kan jag fokusera ännu mer på att bygga upp kroppen och bli starkare i både ben och överkropp, säger han. 


Hur hjälper en bra kondition dig under säsongen?


– Det är många intensiva byten och det gäller att kunna återhämta kroppen bra, och då måste du ha bra hjärta och lungor. Det är matcher varannan dag och det gäller att ha en bra återhämtning. När man har bra kondition så är man pigg dagen efter. 


Lukas Pilö är redan nu inställd på en tuff konkurrenssituation – och än tuffare blir det om både Kristian Näkyvä och Nick Ebert ansluter. 


– Det är något jag är väl förberedd på. Det ska vara hård konkurrens i ett SHL-lag. För min del handlar det om att visa tränarna att jag är där på varje match och träning, då kommer jag att få chansen. Min målsättning är att jag ska bli en ledande back i Örebro, säger han. 


Vad kan man ha för förhoppningar på Örebro kommande säsong?


– Truppen är väl inte helt klar än, men jag tycker att man ska ha höga förhoppningar på oss. Örebro är en klubb som är på väg uppåt, det såg vi inte minst i fjol när vi var serieledare. Vi vill fortsätta på den banan och nu har vi tre skickliga tränare som vi trivs med. Örebro ska man räkna med. 

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!