AnnonsSHL fattar beslut om säsongspremiären – här är förväntat startdatum


22 juni

SHL-premiär den 19 september eller senare hockeystart?

På tisdagen har SHL bolagsstämma och då kommer ett beslut.

Så här förväntas det bli, enligt källor till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det mesta talar för att SHL:s planer på att dra igång säsongen med premiär den 19 september ligger fast. Under tisdagen, då SHL har bolagsstämma väntas ligan fatta beslut om att starta SHL-säsongen som planerat.


Det har funnits åsikter i SHL och bland spelare och fans att försöka skjuta fram säsongen till ett senare datum under hösten för att om möjligt kunna spela så många matcher som möjligt med publik på läktarna.


Djurgårdscentern Tom Wandell har förståelse för SHL:s dilemma, men föredrar att skjuta på SHL-premiären för att få in fansen i arenorna. Att spela inför tomma läktare, som i sista omgången i SHL i mars, var ingen höjdare.


– Det blir som att spela träningsmatcher nästan, att försöka tagga till på det sättet. Nej, publiken gör mycket, menar Wandell.


LÄS MERHellre senare SHL-start än publiktomt: "Blir som träningsmatcher"


Tobias Wahlroos, ordförande i supporterföreningen Luleå Fans har sagt till HockeyNews.se:


– Jag menar att SHL-spel ska vänta tills dess att publik kan närvara. Supportrar är livsviktiga för klubbarna och intresset av sporten. Förra säsongens sista omgång gjorde detta tydligt.


LÄS MERSHL-hockey utan publik – så tycker supportrarna, del 4 av 4


En nackdel med att senarelägga starten och komprimera spelprogrammet är att det då försvinner tid som kan komma att behövas i händelse av en andra våg av coronapandemin under hösten eller vintern.


LÄS MERDIF skulle klara en hel säsong utan publik: "Har gjort stresstest"


Om förutsättningarna för en SHL-premiär den 19 september förändras och försämras kan SHL med kort varsel fatta ett nytt beslut om att ändra seriestarten.


Under tiden håller SHL på att utreda hur arenorna ska se ut att lagen ska kunna träna och spela matcher där. Det blir en rad justeringar, bland annat för avbytarbänkarna, där det finns olika lösningar. I en del bås blir det två bänkar medan det i andra bås kan bli en längre bänk.


Andremålvakten kan placeras utanför båset. Det kommer att ingå i ett protokoll för arenorna, som håller på att tas fram.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons