HockeyNews
PLUS

LISTA: Hockeyallsvenskans fem mest lovande juniorer just nu

(14363) HA-juniorer
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Ett vanligt år hade den här helgen varit tiden för NHL-draften – så är det inte nu.
Men det blir juniorfokus ändå.
Här listar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson de just nu fem mest lovande juniorerna i Hockeyallsvenskan.

HockeyAllsvenskan presenteras:
UNIBET - ligans huvudpartner 

5. Lucas Feuk, 19 år, forward, AIK

Kommentar: Den tekniske forwarden har varit en stark poängproducent på juniornivå men fick det inte att lossna i allsvenskan förra säsongen där det blev spel för både AIK och Södertälje. Är svår att ta pucken av när han har den på sitt blad och gillar att vrida och vända och växla tempo för att bli av med motståndarna. Skulle gynnas av att spela lite enklare och använda sitt fina passningsspel oftare för att öppna ännu mer ytor offensivt. Calgary Flames draftade forwarden i sjätte rundan förra sommaren.

Den lovande Calle Clang ser fram emot spel i allsvenskan. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån



4. Calle Clang, 18 år, målvakt, Kristianstad

Kommentar: En storväxt atletisk målvakt som aldrig ger upp, vilket lett till ett antal riktigt spektakulära räddningar där man trott att han varit helt överspelad. 18-åringen skulle tjäna på att läsa spelet oftare än att förlita sig på reflexerna, men med ännu mer träning och erfarenhet är det rimligt att tro att den delen av hans spel utvecklas. Drog ett tungt lass i Rögles J20-lag förra säsongen där han vaktade målet i 34 av lagets 43 matcher och har nu lånats ut till KIK. Tillgänglig för draften i sommar.

LÄS MER: Målvaktslöftet om draften och tuffa konkurrensen i landslaget: "Smickrande" 

3. Gustav Berglund, 19 år, back, Västerås

Kommentar: Likt många andra unga lovande backar som kommer upp genom de svenska leden är Berglund en mycket bra skridskoåkare med bra klubbteknik. Fick debutera i SHL förra säsongen och har till kommande säsong lånats ut från Frölunda till Västerås för att få regelbunden speltid i seniorsammanhang. Har ett bra handledsskott som han gärna använder i offensiv zon. Kan bli beslutsammare i egen zon i försvarsspelet. Tingades av Detroit i sjätte rundan i förra sommarens draft.

Hugo Styf, den senaste i raden av backtalanger som kommit fram genom Modos juniorled. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

2. Hugo Styf, 17 år, back, Modo

Kommentar: Modo fortsätter att förädla backar på löpande band och senast att skriva A-lagskontrakt är Hugo Styf. Han debuterade i allsvenskan redan förra säsongen och kommer med stor sannolikhet att gå upp och ned mellan A-laget och J20 kommande säsong. Läser, oftast, spelet bra och drar sig inte för att spela fysiskt men kan bli ännu bättre defensivt genom att täcka ytor oftare än att försöka smälla på motståndaren. Tillgänglig för kommande draften.

LÄS MER: Ny lovande back redo att slå sig in i Modo: "Tog kliv hela säsongen" 

1. William Wallinder, 17 år, back, Modo

Kommentar: Sollefteåsonen gjorde avtryck i allsvenskan redan under förra säsongen och spås gå i den andra rundan av draften i sommar hos de allra flesta rankinglistorna. En tvåvägsback med mycket fin skridskoåkning, som gör att han utan problem kan fylla på offensivt men även hinna hem för att utföra det defensiva arbetet. Kan bli bättre på att utnyttja lagkamraterna för att ta pucken ur egen zon genom ett snabbt förstapass istället för att transportera pucken.

Bubblare: Samuel Sjölund, AIK, Albert Lyckåsen, Vita Hästen

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)