HockeyNews
PLUS

Rutinerade backvärvningen om hur han ska hjälpa Timrå i jakten på SHL

(14332) Per Svensson
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 16 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Mångårig i kaptensrollerna i Almtuna och med nya erfarenheter från Schweiz.
Nu vill nyförvärvet Per Svensson spela upp Timrå IK i SHL.
– Det känns kul och spännande, det är en härlig satsning de visar upp, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Med över 400 matcher i allsvenskan och tre raka säsonger som lagkapten i Almtuna så är det ett rutinerat nyförvärv som anländer till Timrå inför nästa säsong i form av Per Svensson.

Den 31-årige högerskjutande backen presenterades av klubben under tisdagen efter att parterna kommit överens om ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Jag har fått bra intryck när jag pratat med Nubben och varit där uppe, och jag känner ganska många i laget sedan tidigare. Den satsning de presenterat känns lockande att vara med på, säger han till HockeyNews.se.

Efter att han avslutat förra säsongen  i Schweiz andraliga vänder han nu tillbaka till allsvenskan med ett tydligt mål.

Ett mål som tydligt och tidigt stod klart när dialogen med Timrå inleddes.

– Vi har pratat under en ganska lång tid. Det är lite logistik som ska fungera med familj och sådana saker, men det var kul att de var intresserade och det ska bli kul att få åka upp dit och försöka ta den där SHL-platsen, säger han.

Hur ska du bidra i jakten på SHL?

– Det är min rutin och mitt jobb i defensiven samt leda på och utanför isen, precis som jag varit tidigare och det är inget som jag ska ändra på bara för att jag kommer till en ny klubb. Det är det som tagit mig dit jag är och det ska jag fortsätta med, säger han.

Ett stabilt defensivt spel är vad den förre Almtunakaptenen ska bidra med i första hand. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Svensson inledde alltså förra säsongen i Almtuna men i början av februari stod det klart att han lämnade för spel i Schweiz.

Där blev det två matcher för Kloten i andraligan där han var tänkt att utgöra en del av ett lag som skulle gå upp till högstaligan.

Sedan kom coronaviruset och satte stopp för de planerna.

– Det var mycket som hände kan man säga, säger Svensson om förra säsongen och fortsätter:

– Vi gick ganska tungt i Almtuna och det var ekonomiskt strul, men de lyckades vända det både ekonomiskt och sportsligt till slut och jag fick avsluta i Schweiz. Det var också speciellt men kul att få testa på. Sedan tog ju säsongen slut lite väl tidigt som för alla andra, men det var kul att vara där nere och se på hockeyn där.

LÄS MER: Duo förlänger med Timrå – som värvar dubbelt: "Kommer bli otroligt viktig" 

Att som 31-årig defensiv back få en chans i ett hårt satsande lag utomlands är inte något som sker ofta.

– Det var kul. Det var en chans man kanske inte få igen, framförallt inte i Schweiz där det är ganska svårt att komma in där men jag gav det chansen och målet var att vi skulle gå upp så då kanske man hade haft chans att spela till sig ett kontrakt men nu när det blev inställt och inget lag blev uppflyttat så är det svårt att ta plats på två importplatser som defensiv back. Men det var kul och jag trivdes där nere, så det var en rolig tid, säger han.

Var det aktuellt att stanna utomlands?

– Jag kände ganska snabbt att vi siktade på Schweiz och göra det så bra som möjligt, men nu blev det inte riktigt så. Vi har det bra hemma i Sverige och det ska bli kul att testa att spela i ett annat lag i allsvenskan.

Just nu är Svensson näst äldst i Timrå bakom Morten Madsen och som mångårig kapten är det inte orealistiskt att tro att Svensson tar plats som en av lagets ledare, oavsett om det blir med eller utan bokstav på tröjan.

Ledarrollen och en plats som en av de äldsta i laget är något han vant sig vid.

– Det känns som att man varit bland de äldre ett bra tag nu. Vi har haft ett ungt lag i Almtuna i många år så det känns bra och inspirerande, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)