HockeyNews
PLUS

Daniel Rahimi om återkomsten: “Tror det är ganska tydligt för min del”

(14331) Daniel Rahimi
Bildbyrån

Publicerad: 16 juni 2020

Daniel Rahimi, 33, är tillbaka där allting startade.
Nu ser han fram emot att hjälpa moderklubben Björklöven till SHL.
Här berättar han om valet att återvända, målsättningen och polaren som är kvar sedan sist. 

– Jag tycker verkligen om Alexander (Hellström), både som spelare och människa. Att få spela tillsammans med honom betyder väldigt mycket för mig, säger han till HockeyNews.se

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Efter 13 säsonger på vift från Umeå var Daniel Rahimi, 33, tillbaka i hemstaden i måndags. Den rutinerade backen drog i gång träningen med Björklöven direkt. 


– Det kändes jättebra. Jag tycker att alla är väldigt trevliga. Man märker att många är ambitiösa och bra tränade. Sen var det kul att få återse lite gamla bekantskaper också. Det är jag glad och tacksam för, säger han när HockeyNews.se når honom. 


Viljan att återvända hem till Umeå och Björklöven har växt fram de senaste åren – och har blivit allt mer aktuellt de senaste säsongerna. När Växjö inte erbjöd något förlängt kontrakt passade det bra. 


– För min del var det ganska många faktorer som låg bakom. Jag har alltid velat återvända till Björklöven och spela där medan jag kan göra skillnad och bidra. Sen tycker jag att klubben har något väldigt spännande på gång. De har påbörjat en resa som kan få ett väldigt trevligt slut, säger han. 


En spelare är kvar sedan Daniel Rahimis tid i Björklöven. Det är jämnårige backen Alexander Hellström. Duon har en tät relation och har hållit kontakten genom åren. 


– Vi gick högstadiet ihop, det var egentligen där vi lärde känna varandra. Vi spelade i både pojklag, juniorlag och A-lag ihop. Ja även i ungdomslandslaget. Alexander har betytt mycket för mig i mina unga dagar, han drillade hela tiden mig till att bli bättre. Jag tror att vi med hjälp av varandras stöd och sparring har gjort varandra till bättre hockeyspelare. Vi har haft många somrar ihop och lagt grunden för både han- och mins framgång. 


Hur känns det att få göra den här resan ihop? Att cirkeln sluts på något vis.


– Det känns så klart jättespeciellt. Jag tycker verkligen om Alexander, både som spelare och människa. Att få spela ihop med honom betyder väldigt mycket för mig. Jag vet att han vill hjälpa Björklöven till nya höjder, precis som jag.


33-åringen kommer närmast från en tung säsong i Växjö, där både han och laget hade det tufft. 


– Det är klart att det var en besvikelse för mig personligen, men också för laget. Jag tycker inte att vi kom upp i den nivå vi önskat. Vi var långt ifrån vår målsättning. Ibland är säsonger så där, där man inte får ut det man vill. Personligen var det en sån säsong, jag fick en tuff start och fick jobba i uppförsbacke. I slutet av säsongen fick jag ordning på mitt spel, precis som laget. Det var tråkigt att det tog slut som det gjorde, vi hade ändå något på gång där i slutet av säsongen.


Nu ska han starta om i moderklubben Björklöven och hemstaden Umeå. Familjen är på jakt efter ett permanent boende har tänkt att bosätta sig i staden efter karriären. 


– Vi letar för fullt och hoppas på att kunna köpa något den närmsta tiden. Vi vill inte stressa fram något köp, utan vi ska hitta rätt boende som passar oss.


Det har hänt rätt mycket sedan du var i Björklöven senast. Vad är skillnaderna på Björklöven nu och då, tycker du?


– Oj, det är så klart lite svårt att svara på i och med att det var så längesen jag var här. Jag var ung när jag var här sist och såg kanske saker på ett annat sätt. Den största skillnaden är väl att det hänt mycket de senaste två-tre åren, både i spelet men också hur klubben är strukturerad. Ambitionerna att etablera sig som ett topplag och till slut ta sig till SHL genomsyrar hela föreningen. Jag tycker att man ser det på killarna i laget också, alla har spänt upp bågen. 


Rahimi återvänder till Björklöven med en rad meriter i bagaget. Foto: Bildbyrån

Daniel Rahimi har SM-guld och landslagsspel på meritlista. Med sin enorma rutin vill han ta en stor roll i Björklöven kommande säsong. Och siktet är inställt på en sak – avancemang till SHL. 


– Jag tror det är ganska tydligt för min del. Jag vill vara med och bidra i ett lag som har möjligheten att gå upp. Det är min ambition, och jag tror att jag delar den med väldigt många här. Sen vill jag alltid utvecklas som människa, det är också viktigt. Jag vill fortsätta bli bättre och utveckla mitt spel. Det tror jag att jag kommer göra här, för jag känner ett enormt sug efter säsongen, säger han. 


Vad vill du tillföra på isen kommande säsong?


– Framför allt hårt jobb, men också erfarenhet. Sen tror jag att jag kan bidra mycket i defensiven i fem mot fem. Jag tror verkligen att jag kan göra skillnad där. Sen är jag ingen poängspelare, och har aldrig varit, men jag kommer bidra med hårt jobb.


Det återstår drygt två månader innan Daniel Rahimi får kliva in i arenan där han växte upp. Den här gången som en en hemvändande stjärna. 


– Det kommer att bli jättespeciellt. Jag har familj och vänner som följt mig under min karriär, jag ser fram emot att få spela inför dem under hela säsongen. Det är en speciell känsla, som jag tror många kommer känna igen när de får möjligheten att vända hem. Förhoppningsvis kan vi skörda framgång.


***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS