HockeyNews
PLUS

GENOMGÅNG: Så bra är Rögle – lagdel för lagdel

(20121) SHL-Rögle
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 juli 2021

FacebookXWhatsApp

I 14 delar under 14 dagar går HockeyNews Mattias Ek och Mattias Persson igenom lag för lag i SHL.
Igår synades Linköping. Idag är det dags för Rögle. 



Betygskala: 

 = Allsvensk klass ★★ = Godkänd SHL-klass ★★★ = Bra SHL-klass ★★★★ = Mycket bra SHL-klass 

★★★★★ = Landslagsklass


Målvakter: ★★★★


Christoffer Rifalk
Calle Clang


Kommentar: Här kan Rögle känna sig trygga. Christoffer Rifalk har nu gjort två år i SHL och blir bara bättre och bättre. Till nästa säsong kommer han att backas upp av jättelöftet Calle Clang, som stod för en urstark säsong i HockeyAllsvenskan med Kristianstad. Rifalk kommer att få starta som etta, men räkna med att Clang kommer att utmana. 


Backar: ★★★


Lucas Ekeståhl Jonsson
Samuel Johannesson
Samuel Jonsson
Erlend Lesund
Ryan McKiernan
Thimo Nickl
Tony Sund
William Wallinder


Kommentar: Rögle tappat tung kraft på backsidan i form av Niklas Hansson, Moritz Seider och Éric Gélinas. Klubben hoppas att den finske VM-backen Tony Sund och tyska slutspelets MVP, Ryan McKiernan, kan fylla två av de hålen, samtidigt som stommen med Samuel Jonsson, Erlend Lesund och Lucas Ekeståhl Jonsson finns kvar och behöver ta större plats. Inte lika spetsigt som ifjol, men förhoppningen är att flera ska ta positiva kliv i sin utveckling. 


Forwards: ★★★★


Anton Bengtsson
Leon Bristedt
Ted Brithén
Adam Edström
Dennis Everberg
Brady Ferguson
Ludvig Larsson
Linus Sjödin
Mattias Sjögren
William Strömgren
Oskar Stål Lyrenäs

Tyler Kelleher

Robert Lantosi

Adam Tambellini



Kommentar: Många poäng och mål har försvunnit i Daniel Zaar och Simon Ryfors, men stommen med Dennis Everberg, Leon Bristedt, Anton Bengtsson och Ted Brithén finns kvar. Ted Brithén, som kom in sent förra säsongen kan nästan ses som ett nyförvärv när han nu fått träna ihop med laget en hel försäsong.


Det ska också bli spännande att följa Ludvig Larsson och Oskar Stål-Lyrenäs, som kommer från urstarka säsonger i Mora. Kan dessutom Adam Edström och Brady Ferguson ta ytterligare kliv framåt så lovar det gott för Rögle. Mycket talar också för att Tyler Kelleher kan lyfta i sin nya omgivning, där han får spela en något mer offensiv hockey. Sportchefen Chris Abbott har varit på jakt efter ytterligare en högerfattad forwards för att komplettera forwardssidan – och för ett par dagar sedan presenterades den slovakiske VM-forwarden Robert Lantosi.


Ledarstaben: ★★★★


Cam Abbott
David Printz
Janne Larsson

Peter Hirsch (målvaktstränare)


Kommentar: Cory Murphy har försvunnit och det är så klart ett tungt tapp med tanke på hur omtyckt han var, men ersättaren David Printz känns som ett bra val av Rögle. Cam Abbott och Janne Larsson kan varandra sedan tidigare och har visat vilka fantastiska ledarkvaliteter de har. Den här ledarstaben håller hög SHL-klass.


Målvaktstränaren Magnus Wennström har fått chansen i KHL-klubben Dynamo Moskva och in kommer den danske före detta SHL-målvakten Peter Hirsch som har god koll på svensk hockey.


Totalt:★★★★★★★★★★★★★★★ (15 stjärnor)



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)