HockeyNews
PLUS

Pilut om KHL-flytten och tiden i Nordamerika: "Kan inte göra mer än mitt bästa"

(14299) Lawrence Pilut
Anton Rimstedt

Publicerad: 13 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Efter två år i Nordamerika vänder Lawrence Pilut blickarna österut.
Från och med i höst väntar spel i KHL.
– Det känns kul, jag är jäkligt taggad på det här nya äventyret i Tjeljabinsk, säger han till HockeyNews.se.

Det hade ryktats om det en tid, att Lawrence Piluts äventyr i Nordamerika är över för den här gången och att spel i KHL väntar nästa säsong.

Och under tisdagskvällen presenterades Pilut av Traktor Chelyabinsk där han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

HockeyNews.se fick en pratstund med den 24-årige backen efter att han avslutat ett två timmar långt padelpass i solskenet i Jönköping.

– Det känns som en väldigt proffsig organisation och det känns som att de satsar väldigt hårt och strävar efter att gå framåt hela tiden, så det känns bra, säger han.

LÄS MER: Genomgång: Här är den tidigare SHL-stjärnans löneklipp i KHL 

Efter att han vunnit backarnas poängliga i SHL och utsetts till ligans bästa back säsongen 2017–18 skrev Pilut på ett tvåårskontrakt med Buffalo Sabres inför den efterföljande säsongen och flyttade över till de västra delarna av delstaten New York.

Två år senare är sejouren där alltså över och han kan se tillbaka på en tid som resulterade i sex poäng på 46 NHL-matcher och 49 insamlade poäng på 67 matcher i AHL.

Han togs dessutom ut till farmarligans All Star-match båda säsongerna, men kom inte till spel i någon av dem då han varit uppkallad till NHL när matcherna genomförts.

– Jag tycker att det har varit två bra år där jag har spelat bra hockey, bidragit och presterat rätt bra. Jag tycker att det har känts bra i NHL också. Visst, poängen kanske inte har kommit men det känns ändå som att man haft ett bra och stabilt tvåvägsspel där ute. 

Pilut var med under Sabres besök i Stockholm förra säsongen. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Är du besviken över att du inte fick fler chanser i NHL?

– Jag kan inte göra mer än mitt bästa sedan är det upp till tränarna. Men det är klart att alla vill spela i NHL istället för AHL.

Hur har dialogen med Sabres varit?

– De gav mig ett bud, men jag vill inte gå in för mycket på detaljer. Jag gjorde det jag kände var rätt för mig.

LÄS MER: Säsongen kan vara över för Buffalo och Pilut – som är på is i Jönköping 

Piluts kontrakt med Sabres löpte ut efter säsongen och med ett färskt KHL-kontrakt i handen blickar han framåt mot ett nytt äventyr.

I Tjeljabinsk får han bland annat Jacob Berglund och SHL-bekantingen Roman Will som lagkamrater.

– Det känns kul, jag är jäkligt taggad på det här nya äventyret i Tjeljabinsk. Det ska bli väldigt spännande att få testa på en ny liga. Jag känner att det är en väldigt bra väg för mig att fortsätta utveckla mig själv och min karriär och det är väl det som mest funnits i huvudet, säger han.

Exakt när Pilut kommer möta upp sitt nya lag, som hör hemma Rysslands sjunde största stad, är osäkert.

– Preliminärt är det att jag ska åka i juli någon gång, sedan vet man ju inte. Det är väldigt speciellt läge nu i världen så det kan förändras vilken sekund som helst känns det som. Man får vänta och se lite och vara förberedd hela tiden, säger han.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)