HockeyNews
PLUS

Centern vänder hem – för att ta upp Mora till SHL: "Ska vara ett topplag"

(14188) Robin Johansson
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 6 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Han var med på förra resan till SHL.
Nu har Robin Johansson vänt tillbaka till Mora för att påbörja en ny resa.
– Jag kände att jag ville ha en utmaning och jag tycker att det här en härlig utmaning som vi har framför oss här i Mora, säger Johansson till HockeyNews.se

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Robin Johansson var en vital del av laget när Mora gick upp i SHL våren 2017 och fanns med i laget under de två säsongerna i landets högsta liga.

I samband med att laget åkte ur samtidigt som Linköping letade en ersättare till Dan Pettersson lämnade Johansson klubben han representerat 2013.

Efter ett år i Linköping är han nu tillbaka i Mora där han skrivit på ett kontrakt över de tre kommande säsongen.

En stor del av valet att lämna SHL för allsvenskan var att få vara med om en ny resa likt den han var med på för ett par år sedan.

– Det var just det här med utmaningen, jag kände att jag ville ha en utmaning och jag tycker att det här en härlig utmaning som vi har framför oss här i Mora, säger Johansson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Om man tittar tillbaka så har det varit lite tuffare säsonger på slutet och just det här att få vara med och vrida runt något och göra något bra igen, komma tillbaka lite till tidigare säsonger som jag varit i Mora och bli ett topplag i allsvenskan och under de här tre säsongerna som jag skrivit på verkligen kunna vara med och spela om en plats i SHL, det är mitt mål.

Robin Johansson är tillbaka i Moratröjan. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Den nu 30-årige centern noterades för sex poäng på 46 matcher i Linköping.

Efter ju säsonger i samma klubb gav ett år i Linköping lite nya perspektiv.

Perspektiv han nu tar med sig tillbaka till Mora.

– Det tycker jag absolut. Jag tycker att det var ett väldigt bra år, det var såklart tufft och vi hade många nya och nya ledare och man skulle lära känna varandra i gruppen. Men jag tycker att vi höll oss till det spelsätt och den filosofi vi sa att vi skulle och vi tummade inte på det. Och det tycker jag är en viktig del, att man gör det man tror på till hundra procent. Just den grejen tror jag är oerhört viktig, att man förhåller sig till det och det ska jag ta med mig och plantera in lite. 

LÄS MER: Rutinerad forward vänder hem till Dalarna: "Känner mig väldigt inspirerad" 

När Mora under fredagskvällen presenterade värvningen av Johansson var nye huvudtränaren Johan Hedberg tydlig när han beskrev klubbens senaste tillskott och vad han kommer bidra med.

– Robin är en spelare som är lika viktig på isen som han är i omklädningsrummet. Med ett ungt lag så behöver vi spelare att luta sig mot och Robin är precis den spelaren som jag ville ha i laget, dessutom med ett stort hjärta för Mora IK, sa Hedberg i ett pressmeddelande.

Johansson var assisterande lagkapten under två av sina tidigare säsonger i Mora och har varit lagkapten i både Leksands J20-lag under en säsong och ett år i Gislaved.

En ledarroll han med andra ord inte är oäven, även om det samtidigt inte är något han går runt och funderar på.

– Jag ska vara mig själv och jag har varit en ledare under de tidigare säsongerna jag varit i Mora så det blir inget nytt. Jag ska vara mig själv och bidra med mitt spel och min personlighet bara, säger han.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)