Annons

AnnonsMariestad ger upp spetsspelaren – stannar hos konkurrenten


3 juni

Tvisten där poänggöraren Pelle Hedlund har signerat kontrakt med både Grums och Mariestad ser ut att ha fått ett slut.
Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Ingen kan väl ha undgått den stora snackisen i Hockeyettan de senaste dygnet. Poängspelaren Pelle Hedlund, som i tisdags presenterades som nyförvärv i Mariestad, men som i själva verket redan tidigare hade signerat ett kontrakt med tidigare klubben Grums.

"Pelle Hedlund och Grums IK skrev den 11 april 2020 ett kontrakt för kommande säsong. Kontraktet innebar att Grums IK inte fick gå ut med att Pelle var klar för ens den 1 juni 2020. Samma dag som vi skall gå ut med nyheten att Pelle är klar för oss så vill han i stället skriva på ett kontrakt med Mariestad Bois" skrev Grums på sin Facebooksida, undertecknat av ordföranden Anders Lundqvist samt sportchefen Stefan Thellberg.

LÄS MER: Poängsprutan presenterades av Mariestad - nu kräver Grums ersättning 

Grums har gått med på att släppa Pelle Hedlund till konkurrenten om man betalar för sig, vilket inte Mariestad har varit sugna på.

"Vi påtalar då att vårt kontrakt gäller och vill Pelle och Mariestad skriva kontrakt så behöver Grums och Mariestad komma överens om en övergångssumma. Mariestad har hittills vägrat att gå med på någon övergångssumma Tidigare i dag har dom dessutom gått ut med att han är klar för dom kommande säsong", skrev Grums.

Och ett slutgiltigt besked från Mariestad kom via deras hemsida på onsdagskvällen där budskapet var att man inte kommer att köpa loss Pelle Hedlund från kontraktet. 

"Under dagen har det visast sig att Pelle sitter på ett giltigt kontrakt även med Grums. I och med att Grums avtal var tecknat före vårt avtal äger Grums rätten till att sätta en kostnad för att skriva över Pelle till annan klubb, en kostnad som vi valt att inte genomföra. Utifrån den unika situation som uppstått kommer Pelle förbli Grums spelare. Jag vill poängtera att vi har arbetat på samma sätt med Pelle som vi arbetat med alla spelare vi värvat, allt enligt gällande regelverk", skriver Mariestads sportchef Carl Johansson.

Grums ordförande Anders Lundqvist säger följande till HockeyNews.se på onsdagskvällen:

– Vi är glada över att inte det blir en konflikt mellan klubbarna. Dock vet vi inte exakt vad det är som har dragit i gång de här turerna.

Hur är er och Mariestads relation just nu?

– Vi har inte varit arga och skällt på varandra. Sedan tidigare har vi haft en bra relation mellan klubbarna och jag hoppas att det förblir så, säger Lundqvist.

Hur mår Pelle?

– Han mår bra. Vi har haft en diskussion och Pelle förstår vår situation och har fullt fokus på att spela i Grums framöver.

23-årige Pelle Hedlund har representerat Grums de tre senaste säsongerna efter att han lämnat Färjestads J20-lag. Förra säsongen blev det även spel i både Karlskrona och BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan.

FOTNOT: HockeyNews.se har varit i kontakt med både Pelle Hedlund och agenten Anton-Olaf Borvik, som båda avböjer att kommentera affären i nuläget.

***

Riktigt bra! Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons

Annons