HockeyNews
PLUS

Allsvenska klubbens tunga värvning: "Kliver gärna in där det hettar till"

(14103) Gabor
Bildbyrån

Publicerad: 29 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Allsvenska Västervik fortsätter att presentera intressanta nyförvärv. Den senaste i raden är svensk-slovakiske jätteforwarden Gilbert Gabor. 

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

191 centimeter lång och 100 kilo tung. Det är måtten på Gilbert Gabor som återvänder till svensk hockey efter att spelat tre år i slovakiska högstaligaklubben Banska Bystrica där det ha blivit två inhemska guld.

Gabor, som även har ett förflutet i EBEL-ligan med Olympia Ljubljana, samt spel i nordamerikanska juniorligorna NAHL och OHL, har spelat i juniorhockey i svenska klubbar som AIK, Wings HC, Malmör Redhawks och SDE. 

LÄS MER: NHL-meriterad back klar för Västervik

Den nu 24-årige powerforwarden vänder alltså nu hem till svensk hockey är klar för allsvenska Västervik.

– Gilbert har spenderat hela sin seniortid utomlands och har byggt på sig en värdefull erfarenhet genom spel i tre säsonger i CHL och blivit slovakisk mästare med Banska Bystrica två säsonger. Han kommer vara en sevärd spelartyp och jag tror han kommer att bli en kommande publikfavorit med sin uppoffrande spelstil. Vi är glada över att han har skrivit på för oss nästa säsong, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Gabor är en skridskostark hårt arbetande forward som är oöm och orädd. Han kliver gärna in där det hettar till och spelar med stort mod.

Gilbert Gabor kommer ursprungligen från Stockholm,  men har dubbelt medborgarskap i både Slovakien och Sverige.

LÄS MER: Uppgifter: AHL-center klar för Västervik 

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)