Lawrence Pilut aktuell för KHL – kan lämna Nordamerika för Traktor


27 maj 2020

Buffalobacken Lawrence Pilut, vars säsong officiellt tog slut under tisdagskvällen i och med beskedet att Buffalo har spelat färdigt, är aktuell för en flytt till KHL och Traktor Tjeljabinsk. Det rapporterar ryska medier.


Lawrence Pilut och Buffalo Sabres har precis fått sin säsong avslutad i och med att NHL och spelarfacket NHLPA enades om att endast de 24 bästa lagen i ligan kommer att få återuppta säsongen. Då kommer rapporter från Ryssland om att den tidigare HV71-backen ska vara klar för KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk.


Det är ryska Sport-express, som i sin tur hänvisar till den tidigare Traktor-kommunikatören Igor Zhukov, som skriver att Lawrence Pilut är högaktuell för en flytt till Traktor.

Tingsrydssonen Pilut har spenderat de två senaste säsongerna i Buffalos organisation och har gjort totalt 46 NHL-matcher. En stor del av tiden i Nordamerika tillbringades i farmarlaget Rochester.

Just nu befinner sig Lawrence Pilut i Jönköping och försäsongstränar.

Buffalo Sabres general manager Jason Botterill hade under onsdagen ett zoommöte med media där han bland annat berättade att klubben inte har pratat kontrakt med någon av spelarna med utgående kontrakt då man väntar på besked om lönetaksnivån.

***

Riktigt bra! Värd en kall öl  – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.