HockeyNews
PLUS

Succé i J20 – nu ska han slå igenom på seniornivå: ”Blivit mer mogen”

(14071) Karl Påhlsson
Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Flytten från Ängelholm och Rögle till Jönköping och HV71 blev ett succédrag. Nu hoppas Karl Påhlsson, 19, ta nästa kliv i karriären och slå igenom även på seniornivå.
Under onsdagen presenterades han för Vita Hästen.

– Såklart vill jag göra en sjukt bra säsong och visa att detta inte är min slutnivå, säger han till HockeyNews.se

Han bytte Rögles J20 mot HV71:s J20 inför säsongen – och flytten till Jönköping blev en succé. Centerforwarden Karl Påhlsson, 19, nästan fördubblade sin poängskörd jämfört med fjolårssäsongen. 


– Jag tycker att det gick bra. Det var en jävligt rolig och lärorik flytt. Jag har blivit mer mogen som spelare, jag tycker att jag tog stora kliv och känner mig mer stabil nu. Jag utvecklade mina offensiva kvaliteter väldigt mycket, eftersom vi spelade en väldigt offensiv hockey, säger han. 


Varför flyttade du från första början?


– Jag kände att jag ville spela juniorhockey och utvecklas ännu mer, och då kände jag att jag ville göra det på högsta nivå i Sverige. När då HV dök upp som ett alternativ kändes det väldigt bra eftersom de vill äga spelet och är ett givet topp 10-lag. 


Den gångna säsongen var Karl Påhlssons sista på juniornivå och han hade hoppats få avsluta juniortiden med ett SM-guld. HV71 var en av utmanarna till guldet. 


– Det var jäkligt surt. Det kändes som vi hade ett väldigt talangfullt lag och när vi spelade som bäst var vi jäkligt bra. Vi hade absolut varit med och slagits om det, säger han. 


Nästa säsong hoppas han ta nästa kliv och slå igenom på seniornivå. Efter en tids rykten står det klart att han kommer representera Vita Hästen kommande säsong. 


– Det känns riktigt bra. Förhoppningen är att jag ska ta nästa kliv i seniorvärlden och vara en offensiv spelare även på allsvensk nivå.


– Såklart vill jag göra en sjukt bra säsong och visa att detta inte är min slutnivå. Jag krigar på med fysen och hoppas komma välförberedd, så att jag kan göra så väl ifrån mig som möjligt när isen väl börjar, säger han. 


Varför blev det Vita Hästen? Jag vet att det fanns en hel del klubbar intresserade.


– Det fanns det. Framförallt är Vita Hästen en etablerad allsvensk klubb och det känns som de har något bra på gång. De visade intresse väldigt tidigt och gav intrycket att de tror på mig. 


Hur ska du lyckas ta nästa kliv och slå igenom?


– Det är väl framförallt styrka och speed som jag jobbar på nu under sommaren. Sen tror jag att behöver bli lite klokare på isen. Det är nog två viktiga faktorer för mig. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)