HockeyNews
PLUS

NHL-backen om möjliga omstarten: "Ställt in mig på karantän"

(14061) Oscar Fantenberg
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 26 maj 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. NHL kommer allt närmare spel efter senaste beskedet från ligan.

Inom kort talar mycket för att NHL-svenskarna måste resa tillbaka till Nordamerika för att avslutade säsongen och slåss om Stanley Cup-pokalen.

– Det är klart att det ska bli kul att spela men om det är rätt eller fel.. det är en lustig situation. Jag har ställt in mig på karantän i två veckor när man åker över, säger Vancouverbacken Oscar Fantenberg till HockeyNews.se.

Presenteras av:

UNIBET 

IQ Fuel makes you better, for real! 


NHL planerar för en rad åtgärder i samband med att ligan kommer närmare spel igen. Förhoppningen är att återuppta säsongen 19/20 i juli månad.

I juni hoppas man bland annat att lagen ska kunna börja träna tillsammans igen i mindre grupper.

Ett stort antal svenska NHL-proffs har sedan länge redan väntat på besked hemma i Sverige.

– Av vad man läst och hört nu kommer det att dra igång igen. Frågan är bara när hur och vart. Det är klart att det ska bli kul att spela men frågan är om det är rätt eller fel, säger Vancouverbacken Oscar Fantenberg till HockeyNews.se.

Fantenberg i Vancouvertröjan. Foto: Bildbyrån

28-åringen har spenderat tid i huset i Halmstad där han bor mellan säsongerna.

– Jag har renoverat huset och lagt tid på det. Man umgås med familj och vänner och jag har försökt tagit upp golfen lite mer i år också. Man får göra så mycket det går i dagens samhälle.

Vad får ni spelare för information just nu?

– Vi har en gruppchatt där vi får höra om förhandlingarna och all övrig info. Sen får vi mail från spelarfacket om vad som kanske kommer ske och hur läget är men annars så är det tidningar och sociala medier. Vi får lite info men det är inte mycket.

Vet du något om hur processen kring resan över kommer att se ut?

– Nej, jag vet faktiskt inte. Jag har ställt in mig på två veckor i karantän när man åker över och sedan får man ta allt därefter.

Foto: Bildbyrån

När ligans pausades på grund av covid-19 hade Fantenberg hunnit med att spela 36 matcher för Vancouver. Laget ångade samtidigt på mot en slutspelsplats.

– För egen del kändes det väldigt bra i slutet av säsongen. Vi hade en bra chans att ta oss till slutspelet och där kan allt hända. Det är nu man vill spela men samtidigt är den allmänna säkerheten och vad som händer i världen så var det bra.

2016-17 gjorde Fantenberg 23 poäng (3+20) på 44 matcher för HK Sochi och äventyret i Ryssland var hans första utomlands.

En säsong räckte för att spela till sig ett NHL-kontrakt och för tredje året i rad sitter han nu i samma situation med ett utgående ettårsavtal.

Fantenberg och Anton Axelsson efter SM-guldet i Frölunda. Foto: Bildbyrån

– Det kändes som att Vancouver var positivt inställda till det jag gjorde i år och jag trivs bra i stan och i organisationen. Jag stannar gärna kvar men sen är det upp till dom om man vill skriva nytt och erbjuda det jag kanske tycker att jag förtjänar, säger Fantenberg.

– Annars får man se vad öppna marknaden kan erbjuda. Jag stannar helst kvar men är väl inte helt ovän med att kunna gå någon annanstans.

Se hela intervjun med Oscar Fantenberg i spelaren

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Malte Strömwall


•••

Bra! Värd en popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)