SM-guldvinnaren erbjuds inte nytt kontrakt – letar ny klubb


25 maj 2020

Välmeriterade forwarden Janne Pesonen får inget nytt kontrakt med Kärpät.

Nu letar den SM-guldvinnande forwarden ny klubbadress.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter två säsonger i Växjö Lakers, där Janne Pesonen var med och vann SM-guld 2018, flyttade han hem till Finland med sin familj.


Förra säsongen spelade han för Kärpät. På grund av en del skador blev det bara 27 matcher för Pesonen, som då stod för 15 poäng (6 mål, 9 assist).


För tillfället är han kontraktslös eftersom Kärpät valde att inte förlänga samarbetet med liraren som har vunnit fyra ligaguld Uleåborgsklubben. Pesonen har dessutom ett VM-guld och en KHL-titel på sin långa meritlista.


– Jag är mest glad över att jag kunde spela för Kärpät en säsong till. Det finns ingen bitterhet från min sida, säger Pesonen till MTV Urheilu .


38-årige Janne Pesonen letar ny klubb. 2018 vann han SM-guld med Växjö. Foto: Bildbyrån.


Janne Pesonen kom till SHL 2014 och spelade två säsonger i Skellefteå där han var med och spelade SM-final både 2015 och 2016.


Han ser nu över sina alternativ inför kommande säsong och behöver också ta hänsyn till sin fru och sina två små söner, som bor i Helsingfors.


– Jag är öppen för alla möjligheter, men familjesituationen måste beaktas. När familjebiten är i ordning kan du också fokusera på att spela hockey, säger Janne Pesonen, som har gjort hela 100 poäng (52 mål, 48 assist) på 113 SHL-matcher för Växjö och Skellefteå.


Han har dessutom petat in 27 poäng (10 mål, 17 assist) på 49 slutspelsmatcher.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons