HockeyNews
PLUS

Juniorkronorna kan söka träningsmatcher mot lag i Hockeyallsvenskan

(14035) Tomas Montén
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Tomas Montén har ingen aning om hur höstens uppladdning inför JVM kommer att se ut.

Juniorkronornas förbundskapten kan snart ge sig ut bland klubbarna i Hockeyallsvenskan för att hitta motstånd på hemmaplan.

– Det skulle vara kanonmatcher för oss och säkert ett ganska bra intresse om det går att sända på något vis, säger Montén till HockeyNews.se.

Presenteras av:

UNIBET

IQ Fuel makes you better, for real! 

CCM 

NHL är i full gång med sina planer på att avsluta säsongen 19/20. Hemma i Sverige har alla blickat längre fram än så sedan man tog beslutet att stänga ner samtliga ligor.

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén har ett JVM i Kanada i sikte men vägen dit är kanske ännu mer oviss än för kollegorna i alla svenska klubblag.

I slutet av juli är ursprungsplanen att Juniorkronorna skulle starta upp med en sommarturnering i Plymouth – men Kanada tackade nej för några dagar sedan och Montén är inte särskilt hoppfull.

– Kanada åker inte dit och vi ska ha ett möte om det här nu i dagarna. Vi skulle ha åkt dit 20 juli men inreseförbudet styr och känslan är väl att man kanske förlänger det och då blir det inte av. Oavsett vad som händer kommer vi vara beroende av vad som händer i världen eftersom spelartruppen måste samlas på ett och samma ställe, säger Montén.

Foto: Bildbyrån

Fjolårets turnering i Tjeckien slutade väl för Juniorkronorna som vann bronsmatchen och fick avsluta med en medalj runt halsen.

Montén kan inte göra så mycket just nu förutom att fundera över olika scenarion och en möjlig lösning är att spela träningsmatcher eller en mindre turnering på hemmaplan mot klubbar från Hockeyallsvenskan.

– Om inte Plymouth blir av vilket jag inte tror så kommer vi säkert ha ett läger med en större grupp spelare. Men om turneringen i Tjeckien i augusti inte blir av kan vi rent hypotetiskt samla 20 spelare i Stockholm och träna ett antal dagar för att sedan spela mot Almtuna, AIK, Södertälje, Vita Hästen och den typen av motstånd inom avstånd med buss, säger Montén.

Foto: Bildbyrån

– Jag tror det skulle vara kanonmatcher för oss att spela mot lag i Hockeyallsvenskan. Nu kan vi inte ha publik på matcherna men om det går att sända på något sätt tror jag säkert det kan bli ganska bra intresse. Det skulle vara häftigt. Jag får ringa Falk (Nichlas) och Zabel (Tony) och be om lite hjälp av SSK och Hästen. Sen vet jag att det kommer bli svårt förstås eftersom klubbarna planerar redan nu och vi vet ingenting än så länge.

Finland och Ryssland ska precis som Juniorkronorna till Tjeckien i augusti om den turneringen blir av.

– Vi får se om vi hittar en lösning. Det finns massa risker just nu och det viktigaste är att följa alla rekommendationer. Men det skulle kunna bli så att vi tvingas ta ut ett JVM-lag med enbart turneringen på hemmaplan i Malmö i november som enda samlingen och uttagskriteriet.

•••

SE OCKSÅ: Från Hockeyallsvenskan till NHL på tre år – träffa Emil Bemström

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)