HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio transatlanter som kan hamna i Sverige kommande säsong

(13987) Lista
Bildbyrån/NHL.com

Publicerad: 20 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Varje säsong fyndar de svenska klubbarna nordamerikanska spelare och nya stjärnor. Idag är det dags att titta på tio transatlanter som kan hamna i Sverige kommande säsong. 

Frank Corrado, b, 27 år

Kommentar: Kanadensisk back med NHL-meriter som nu ryktas vara på väg till Sverige. Corrado är en skicklig tvåvägsback med styrkorna i offensiven och skulle kunna passa in i vilket topplag som helst i allsvenskan. Enligt uppgifter till Expressen så är han nära Modo. 


Tanner MacMaster, c, 24 år

Kommentar: Odraftad kanadensisk center som gick vägen via college till ett NHL-kontrakt, men chansen i NHL har uteblivit för 24-åringen. Istället har det blivit två och en halv säsong i AHL med god poängproduktion. Nu ryktas han blicka mot Europa. Skulle kunna ta plats i ett mitten/bottenlag i SHL.


Colton Beck, f, 29 år

Kommentar: 29-årige Colton Beck har tillbringat de senaste fem säsongerna i AHL där han gjort mellan 10 och 30 poäng per säsong. Har en tyngre säsong bakom sig i ryggen och kan tänka sig en utlandsflytt. En kanonlösning för en allsvensk klubb. Hittar han inget i Sverige lär han få chansen i Norge, Finland eller Danmark. 


Colton Beck i Minnesotas farmarlag. Foto: Minnesota Wild.

Ryan Gropp, f, 23 år 

Kommentar: Ett av Rangers misslyckade draftval de senaste åren. 23-årige Ryan Gropp gick i andrarundan 2015 men väntar fortfarande på det riktiga genombrottet. Har varvat spel i AHL och ECHL de senaste säsongerna. Nu tittar han över möjligheterna i Europa. 


LÄS MER: Tio fynd för de svenska klubbarna


Shane Hanna, b, 26 år

Kommentar: Offensivt skicklig back som gjorde sin första säsong i Europa den gångna säsongen, då han representerade Rungsted i den danska ligan. Där blev han ligans poängbäste back med sina 50 poäng på 48 matcher, och nu jagas han av klubbar från bättre ligor. 


Anthony Greco, fw, 26 år

Kommentar: Högerfattad målskytt som gjort bra med poäng i AHL de senaste säsongerna. Blev trejdad från Florida till San Jose mitt under den gångna säsongen, men nu går kontraktet ut och Greco blir free agent. En chansning för SHL-klubbarna?


Ryan Murphy, b, 27 år

Kommentar: Stortalang som ung, men Ryan Murphy har aldrig riktigt lyckats ta plats i NHL. Inför den gångna säsongen valde han spel i KHL, där det blev 23 poäng på 56 matcher under debutsäsongen. Räcker det till ett nytt kontrakt eller tvingas han rikta blickarna mot SHL eller Finland?


Ryan Murphy. Foto: Carolina Hurricanes/NHL.com.

LÄS MER: Här är SHL:s tio mest betydelsefulla värvningar hittills


Dustin Tokarski, mv, 30 år

Kommentar: Rutinerad kanadensisk målvakt som varit på gång till Sverige tidigare. Enligt rapporter en atletisk målvakt med bra reflexer. Fastnat i AHL-träsket där han säsong efter säsong haft bra statistik. Är det dags för utlandsäventyret nu?


Jerry D’Amigo, f, 29 år

Kommentar: Lämnade Nordamerika för Europa och Finland för fyra säsonger sedan 

där han gjorde rikligt med poäng under två säsonger, innan flyttlasset gick vidare till Tyskland. 22 poäng på 41 matcher för Ingolstadt blev det den gångna säsongen. Hårt jobbande forward med ett bra skott. Ser över möjligheterna till en fortsättning i Europa. Vågar något svenskt lag hugga?


Casey Wellman, f, 32 år

Kommentar: Det här namnet klingar säkert bekant. Casey Wellman gjorde väsen av sig när han representerade Frölunda för fyra säsonger sedan. Har en bra säsong i Schweiz bakom sig, men verkar inte få något förlängt kontrakt nere i alplandet. Blir det en ny sejour i SHL? 


Casey Wellman jublar efter ett mål i Frölundadressen. Foto: Bildbyrån

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)