HockeyNews
PLUS

André Petersson om klubbytet: "Att få spela med dem fällde avgörandet"

(13446) André Petersson/Dynamo Moskva
(c) photo.khl.ru Sergei Babunov

Publicerad: 16 maj 2020

FacebookXWhatsApp

JÖNKÖPING. I början av maj stod det klart att André Petersson fortsätter KHL-karriären i Lokomotiv Jaroslavl, som blir hans femte klubb på sju säsonger i KHL.
Just nu befinner sig Petersson i Jönköping, där HockeyNews.se här träffat honom efter ett ispass.

– Det är fjärde fredagen vi kör nu. Det är lite blandat med folk och vilka som är med varierar lite, säger André Petersson.

Vi sitter i ett omklädningsrum i anslutning till en av träningsrinkarna i Kinnarps arena och den nyblivna Lokomotiv-spelaren har som första spelare klivit av dagens ispass, som till största delen bestod av tvåmålsspel.

– Det är mest att vi lattjar lite, men det är kul och visst finns det ett visst mått av tävling. Det är första gången för mig som jag har varit på is under sommarträningen nånsin tror jag, säger André Petersson samtidigt som Adam Almquist kommer in i omklädningsrummet.

LÄS MER: Klart: Svenska stjärnan byter klubb – stannar i ligan 

Ute på isen har de haft sällskap av bland andra David Gustafsson iklädd Manitoba Moose-tröja, den nyblivna Skellefteåtränaren Andreas Falk, Lawrence Pilut och Christoffer Persson. André Petersson körde i en Dynamo Moskva-tröja, men nästa säsong är den utbytt mot Lokomotiv Jaroslavls.

– Det har varit klart en lite längre tid egentligen men det kändes som ett bra val. Jag gick mest på att få spela med Lander och Pääjärvi. Det var det som fällde avgörandet i val av klubb, säger André Petersson.

De tre svenskarna spelade JVM ihop 2009-2010, Magnus Pääjärvi och André Petersson gjorde två turneringar ihop medan Anton Lander var med 2010 i Peterssons sista JVM.

– Jag känner båda och jag tyckte det kunde vara kul att få spela med dem igen, säger Petersson.

Magnus Pääjärvi, en av Peterssons nya lagkamrater. Foto: (c) photo.khl.ru Yaroslav Neerov

När förhandlingarna inte riktigt kom framåt med Dynamo Moskva så började André Petersson se sig om. En förklaring till varför han och Dynamo inte kom överens var de nya striktare reglerna i KHL.

– Lönetaket i KHL blir striktare för varje år och klubbarna måste ha mer och mer överblick på vilka de sajnar. Tidigare har lönetaket varit ett stort skämt egentligen. De har fått betala en liten summa som straff, men i år är de väl tvungna att hålla sig under taket, säger Petersson.

– Det var kul att bo i Moskva. Mycket att göra och bra käk. Men man satt i bil 3-4 timmar från träning varje dag så det ska bli skönt att slippa nu. Men jag älskar den staden, man kan göra precis allt som man kan tänka sig och man märker inte att man är i Ryssland om man är i Moskva.

Som för de flesta andra slutade också André Peterssons säsong abrupt. Han hade precis vunnit första slutspelsrundan med Dynamo när säsongen avbröts.

– Det var surt. Vi hade förmodligen gått vidare mot CSKA också i nästa runda.

André Petersson kommer att vara kvar i Jönköping den närmaste tiden och varje fredag är det ett nytt ispass, samtidigt som veckorna fylls av timmar i gymmet och i löparspåren.

– Ja, ungefär så ser det ut framöver, säger Petersson.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)