Artisten kan vara på väg att lägga av: ”Vet inte själv vad jag vill”


17 maj

I åtta raka säsonger har han varit en offensiv artist i Hockeyettan. Varav de sju senaste i Forshaga.
Men nu är frågan om det blir något mer spel för forwarden Kimmy Skogland.
– Jag vet inte själv vad jag vill, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Han är den offensiva talangen som kunnat snurra upp det mest solida försvar när han varit på rätt humör och under sina åtta raka säsonger i Hockeyettan (nio totalt med en säsong i Skåre under juniortiden inräknad) stått för en ansenlig poängproduktion.

Men nu är framtiden oviss för 28-åringen.

– Just nu tänker jag inte så himla mycket på det, det är väl lite prat med Forshaga men jag vet inte själv vad jag vill så just nu tar jag det lugnt, konstaterar han.

– Jag har bildat familj med barn och hus, man omvärderar lite. Det tar mycket tid, även om det bara är division 1-hockey tar det minst lika mycket tid som för proffsen egentligen. Jag håller det ganska öppet. Det är klart att jag vill spela men man måste ju få ihop det också på ett bra sätt.

LÄS MER: Därför valde framtidstränaren bort flera klubbar

”De får bygga sitt lag”
Till kommande säsong har Dennis Hall klivit in på tränarbänken i Forshaga permanent och det innebär förändringar. Kraven kommer bli lite tuffare med mer vikt vid träning och några av de lite äldre spelarna har fallit ifrån.

– Bestämmer jag mig så kan jag också hoppa på det tåget helt klart, jag har inga problem med att träna, men som sagt det tar mer tid även på sommaren. Så det är det man får lägga in i beräkningarna just nu. Det är klart att det påverkar lite i och med att jag inte vet själv vad jag vill, vart jag vill lägga tiden.

Har du någon dialog med Forshaga kring hur länge du får fundera?

– Nej, det har vi inte pratat om, men jag har sagt till dem att de får jaga de spelare de behöver och inte sitta och vänta på mig. Utan de får bygga sitt lag och så får vi se om jag bestämmer mig för vad jag vill göra, så får vi se om det finns plats eller inte. Det är en öppen dialog, jag har ju varit där ett par säsonger nu så det är en väldigt öppen dialog.

Men om du i juli får blodad tand och vill spela, men Forshaga har fullt då finns det väl ett gäng klubbar i de värmländska omgivningarna?

– Det är några division 2-klubbar som har hört av sig, men just till dem har jag också sagt nej nu. Jag vet inte om jag vill gå ner en division och spela på lägre nivå, om det är något för mig eller om jag bara ska lägga av helt enkelt i så fall.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons