LISTA: Tio SHL-spelare som står inför genombrottet


12 maj
Varje säsong är det alltid några spelare man inte har så höga förväntningar på som slår igenom. Inför kommande säsong har HockeyNews.se:s reporter Mattias Persson tagit en titt på SHL-spelarna som står inför sina genombrott.

Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Olle Lycksell, f, 20 år, Färjestad

Kommentar: Skicklige Olle Lycksell har gjort två säsonger i SHL, men det där riktiga genombrottet har inte kommit ännu. Nu har Linköping bytts ut mot Färjestad och ett miljöombyte kan vara precis vad Lycksell behöver. Med en större roll har 20-åringen potential att bli en spelare som levererar över 30 poäng. 


Oskar Lang, f, 23 år, Leksand

Kommentar: Oskar Lang debuterade som en oslipad diamant i SHL som 18-åring. Efter några några år i allsvenskan har han fått utveckla sin offensiv och under den gångna säsongen stod Lang för 20 poäng på 50 matcher, en fullt godkänd säsong. Med ännu en hård fysträning i ryggen, och under Björn Hellkvists ledning har Lang möjligheten att bli en toppspelare i SHL. 


Filip Berglund, b, 23 år, Linköping

Kommentar: Speltiden varierade rätt kraftigt för Filip Berglund i Skellefteå den gångna säsongen. Vissa matcher spelade han 13 minuter, andra 22. I Linköping har han chansen att få en något större roll och med mer speltid talar mycket för att han kommer ta klivet till att bli en toppback i SHL.


Filip Berglund står inför sitt genombrott. Foto: Bildbyrån

Pontus Holmberg, f, 21 år, Växjö

Kommentar: I grund och botten är Pontus Holmberg en offensiv spelare, men det var först i slutet av den gångna säsongen som han fick visa det. Tack vare sin fina avslutning landade poängproduktionen på 17 poäng på 52 matcher, dessutom hade han hela +18 i Växjö, som gick knackigt under säsongen. Nästa säsong finns alla möjligheter för att dubbla den skörden. 


Isac Brännström, f, 22 år, Luleå

Kommentar: Flytten från HV71 till Luleå gjorde Isac Brännström gott. 22-åringen växte under säsongen och landade till slut på 18 poäng på 52 matcher. I en något offensivare roll kan Brännström växa ut till en spetsspelare, den potentialen har han.


Alexander Holtz, f, 18 år, Djurgården

Kommentar: Den första hela säsongen i SHL är avklarad och den får väl bedömas som godkänd. 16 poäng på 35 matcher blev det. Nu står supertalangen inför en spännande NHL-draft och efter det kommer hans framtid att avgöras. Blir det Djurgården ett år till kan han göra en Emil Bemström-säsong. 


Manuel Ågren, f, 26 år, Djurgården

Kommentar: Efter att fått hela fjolårssäsongen spolierad av skador var det inte många som trodde att Manuel Ågren skulle kunna ta plats i SHL. Men det gjorde han – och han gjorde det med bravur. Efter jul och framåt var han riktigt bra. Är omtyckt av coachen Robert Ohlsson och med ännu större förtroende finns alla möjligheter att växa ut till en landslagsspelare.


Samuel Johannesson, b, 19 år, Rögle

Kommentar: Junioren Samuel Johannesson kom in när Rögle hade skador under säsongen och överraskade rejält. Han spelade till sig en ordinarie plats och fick en stor roll i slutet av säsongen. 

Hans framfart uppmärksammades av NHL-scouterna och nu är han plötsligt högaktuell för att gå ganska högt i sommarens NHL-draft. Jobbar han bort bristerna i det defensiva spelet slår han igenom rejält kommande säsong. 


Samuel Johannesson överraskade många den gångna säsongen. Tar han ännu ett kliv kommande säsong? Foto: Bildbyrån

Albert Johansson, b, 19 år, Färjestad

Kommentar: Spelskicklige Albert Johansson stod för en stark utveckling den gångna säsongen och i slutet av säsongen var han en av lagets bästa backar. Fortsätter han på den inslagna vägen är det mycket som talar för att han får det riktiga genombrottet. Har potentialen att bli en framtida storback i svensk hockey. 


Lucas Raymond, f, 18 år, Frölunda

Kommentar: Många trodde kanske att Lucas Raymond skulle slå igenom redan ifjol, men i Frölundas stenhårda konkurrens hade han svårt att ta en plats och det ska också sägas att han heller aldrig riktigt fick chansen. Till nästa säsong har Frölunda aviserat och planerat för att Raymond ska få en större roll och då finns det inte mycket som talar emot att han får sitt genombrott. Känns kanske som den mest givna på den här listan. 


Supertalangen Lucas Raymond har lagt gallret. Är han redo för en stor roll i Frölunda kommande säsong? Foto: Bildbyrån

Bubblare:

Adam Wilsby, b, Skellefteå

Nikola Pasic, f, Linköping

Fredrik Forsberg, f, HV71

Helge Grans, b, Malmö

Noel Gunler, f, Luleå


***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons