Lagen som väntas bli Tre Kronors motståndare i VM i Vitryssland 2021

12 maj 2020

Tre Kronor ser ut att hamna i Minsk i Vitryssland under gruppspelet vid VM 2021.

Enligt ryska uppgifter är det också klart vilket motstånd det svenska laget kommer att ställas mot.


VM 2020 i Schweiz blev inställt. Tanken var att behålla gruppindelningen till kommande VM 2021 som delas mellan Riga i Lettland och Minsk i Vitryssland. Och så blir det – med ett viktigt undantag.


Tre Kronor ser ut att bli placerat i den vitryska huvudstaden Minsk där VM arrangerades 2014. Men istället för att möta Kanada i gruppspelet i Minsk kommer Ryssland att få Kanadas plats. Enligt en källa som nyhetsbyrån RIA Novosti har pratat med är beslutet redan fattat, vilket skulle innebära att Kanada flyttas och får spela sitt gruppspel i Riga.


LÄS MEROfficiellt: IIHF ställer in VM-turneringen i Schweiz


För Ryssland är Vitryssland och Minsk så nära hemmaplan man kan komma och när VM avgjordes i Minsk 2014 vann ryssarna VM-guld inför ett massivt ryskt stöd på läktarna.


Tre Kronor mötte Ryssland i VM i Bratislava 2019. Det ser ut att bli ett nytt möte i VM 2021 i Minsk. Foto: Bildbyrån.


Bytet av spelort för Kanada och Ryssland väntas bli godkänt officiellt nästa vecka och fastställs sedan vid Internationella ishockeyförbundets kongress.


För Tre Kronor blir det, om allt går i lås, ett gruppspel med matcher mot Danmark, Ryssland, Slovakien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och Vitryssland. VM 2021 spelas mellan den 7 och 23 maj.


I den andra gruppen spelar Finland, Italien, Kanada, Kazakstan, Lettland, Norge, Schweiz och USA.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.