HockeyNews
PLUS

Finsk poängcenter klar för Örebro: "En skicklig tekare"

(13907) Robert Leino
Bildbyrån

Publicerad: 11 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Robert Leino gjorde över 40 poäng i den finska ligan den gångna säsongen. Nu har centern skrivit på ett treårskontrakt med Örebro. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Örebro fortsätter att bygga ett slagkraftigt lag inför framtiden. Under måndagen presenterades 27-årige centern Robert Leino.

– Robert är en spännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid. Vi får in en kille i en bra ålder och med sitt fina spelsinne och passningsspel kommer Robert vara en viktig pusselbit i lagbygget. Han är dessutom en skicklig tekare och kommer stärka upp vår centersida, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Förra säsongen spelade Leino i Ilves hemma i Finland där han även var assisterande lagkapten. Säsongen blev en fullträff för Robert Leino, som stod för 43 poäng (11+32) på 57 matcher, vilket också var personbästa för finländaren. Säsongen innan blev Leino finsk mästare med HKP, nu väntar nya utmaningar i SHL med Örebro.

– Jag är jätteglad att det här är klart och att jag får chansen att komma till Örebro. Jag känner Joonas Rask bra sedan tidigare, han har bara sagt bra saker och nu ser jag verkligen framemot att komma till Örebro, säger Robert Leino, som har skrivit på ett treårsavtal med Örebro.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)