LISTA: Fem doldisvärvningar som kan ta ligan med storm


9 maj

Pengarna blir mindre samtidigt som osäkerhet bara blir större. Det innebär att många av klubbarna i Hockeyettan kommer behöva hålla igen och försöka hitta förstärkning i lägre division. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem doldisvärvningar, spelare som hämtas från division 2 med potential att göra avtryck i ettan kommande säsong.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Colin Holmström, forward (från Osby till Kiruna AIF)
Den 24-årige anfallaren har marginell erfarenhet av Hockeyettan då han lånats ut till så väl Kristianstad som Tyringe för några strömatcher de senaste åren. Men det är främst i division 2 han har hållit till och spelat för Mörrum och nu senast pryglat in poäng för Osby där han dessutom var lagkapten. Att han nu väljer att satsa fullt ut på Hockeyettan och gör det i Kiruna AIF är synnerligen intressant.

Jesper Emanuelsson, forward (från Mölndal till Troja/Ljungby)
19-åringen har tagit en lite annorlunda väg under junioråren och valt att kombinera juniorspel med seniorishockey i division 2 med Mölndal. En intressant väg, det är inte för alla att glassa runt i den skyddade SuperElit-verkstaden och säsongen som gick gjorde Emanuelsson mäktiga 59 poäng (24+35) på 30 division 2-matcher. En talang som mycket väl kan komma att producera direkt i ett topplag som Troja/Ljungby.

Hampus Roos, forward (från Olofström till Kallinge/Ronneby)
22-åringen har Troja/Ljungby som moderklubb och var lagkapten i klubbens J20-lag säsongen 17/18, men när seniorkarriären skulle ta sin början på allvar skedde det i Olofström i division 2 där han de två senaste säsongerna gjort så väl poäng som ett stort avtryck. Nu blir han kvar i Blekinge men kliver upp ett snäpp. Kan han översätta lite av den poängleverans han hade i division 2 till Hockeyettan kommer han bli ett fynd för KRIF.

Tobias Henriksson, forward (från Grästorp till Mörrum)
21 mål och sammanlagt 51 poäng på 36 matcher gör man inte utan någon form av känsla även om det är i division 2. Rightaren har gjort ett ordentligt avtryck i Grästorp under sina två säsonger där och får nu välförtjänt chansen att ta klivet uppåt i hierarkin. Mörrum måste till följd av sin situation budgetsatsa kommande säsong och här kan de mycket väl ha hittat en joker som verkligen kan blomma ut.

Rasmus Helmrich, målvakt (från Hallstahammar till Surahammar)
Det tänks lite nytt i looserklubben inför kommande säsong och mycket talar för att nye tränaren Patrik Juhlin och den optimism han fört med sig kommer kunna lyfta klubben i tabellen. Till nybygget väljer man dessutom att hämta hem en målvakt från förskingring. 20-årige Helmrich har fått mycket av sin skolning hos Västerås juniorer, men gjorde en säsong i Suras J20 innan han gick ut och mötte seniorhockeyn i Hallstahammar. Där har han briljerat i division 2 och nu blir det spännande att se hur han klarar att tackla Hockeyettan.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons