HockeyNews
PLUS

Liljewall om avskedet – och framtiden: ”Jag vill fortfarande mycket”

(13864) Liljewall
Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Christopher Liljewall har tagit adjö av Södertälje.
Nu berättar han om tankarna kring avskedet, ryktena om Timrå och framtiden. 
– Jag vill till en förening som har ambitioner och vill uppnå saker, säger han till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Under onsdagen meddelade Södertäljes lagkapten Christopher Liljewall att han lämnar klubben efter två år, sedan förhandlingarna med sportchefen Mikael Samuelsson gått i stöpet. 


När HockeyNews.se når den 30-årige centern är han kvar i Södertälje.


Känner du dig besviken gentemot Södertälje?


– Inte mot Södertälje som klubb eller så. Jag tänker inte låta en så bra tid som jag haft här på två år bli glömd på grund av att jag är besviken på situation med förhandlingen. Jag ser tillbaka på två positiva år och på en rolig tid i min karriär. Jag vill låta det klinga högre än det andra. 


Under onsdagseftermiddagen gav Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson sin syn på det hela i en intervju med LT.se. 


– Jag anser inte riktigt att förhandlingarna var över. Ja, nu är det ju klart att han inte stannar kvar, men jag hade inte stängt dörren för honom. Väljer han att stänga dörren, ja då får vi skaka hand härifrån och nu, säger han till tidningen. 


Christopher Liljewall håller inte med om den beskrivningen. 


– Där är vi rätt så oense jag och Micke (Samuelsson). Det får stå för honom om han säger så, precis som det andra får stå för mig. Jag har fått ett förslag, men jag tyckte det var för dåligt. Sen har jag inte hört något mer eller fått något nytt förslag och då har det ändå gått sju veckor sen säsongen tog slut. Vad det innebär för mig är att de inte vill ha mig kvar utan satsa på annat. Nu är jag redo för ett nytt äventyr och ser fram emot att hjälpa någon annan klubb att nå framgång, säger han. 


Vad för typ av utmaning är du på jakt efter?


– Utmaningen för mig är fortfarande att utvecklas som människa och spelare. Jag ska försöka komma till ett lag där jag kan bidra med mina egenskaper och passa bra in, både hockeymässigt men även utanför. Jag vill till en förening som har ambitioner och vill uppnå saker. Jag vill fortfarande mycket och vill fortfarande nå framgång, jag har jäkligt höga ambitioner både på mig själv och laget jag kommer spela i. 


Hamnar Christopher Liljewall i Timrå? Foto: Bildbyrån

Under onsdagen började ryktena ta fart om var centern ska spela härnäst. Hockeypuls var först med att berätta om att Timrå är ett av lagen som jagar Liljewalls tjänster. 


– Det är väl inget jag helt och hållet kan bekräfta själv, utan det får du ta med min agent. Som läger ser ut nu är jag kontraktslös och det är klart att jag måste se mig om efter ett nytt jobb, var det blir vill jag låta vara osagt. Allt är av intresse nu, vissa grejer mer än andra. Men det vill jag inte uttala mig, det får du ta med min agent Jacob Hedin. 


Känner du att det kan vara aktuellt även med utlandet?


– Så långt har jag inte kommit i mina tankar än. Vart jag ska spela och så nästa år är ingenting jag vill kommentera. Det får du prata med agenten om. Det låter kanske lite tråkigt, men du vet själv hur det ser ut, man vill inte uttala sig allt för mycket. Det är bättre att han får uttala sig där.


Vad är ditt bästa minne från tiden i Södertälje?


– Det bästa med tiden var att vi under två år tog föreningen framåt. Vi har utvecklats, förra säsongen var den bästa på över 20 år ur Södertäljeögon sett, vilket var kul. Sen blev det ett tråkigt avslut, men det blev det för allihop. Nu är det som det är, jag är jätteinspirerad över att testa något nytt. 


***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)