HockeyNews
PLUS

Växjö tar ny sats mot SM-guld – sportchefen om drömduon

(13863) Joel Persson/Robert Rosén
Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Med Robert Rosén och Joel Persson i laget vann Växjö Lakers SM-guld 2018. Sedan dess har det gått tyngre för smålänningarna som nu berättar om planen för att slåss om ett nytt guld 2021.

– Det är väl ingen hemlighet att vi har som ambition att få med ”Robban” i laget, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


HockeyNews.se var först med att berätta att det inte blir någon fortsättning i KHL-klubben Sotji för den spelskicklige centern Robert Rosén.


Och efter två år i Ryssland där han har kunnat tjäna stora pengar ligger det nära till hands för den 32-årige smålänningen att hemåt till Växjö.


Smålandsposten har slagit fast att den dubble svenske mästarna med Växjö Lakers är klar för en återkomst.


Enligt Aftonbladet handlar det om ett treårskontrakt.


Sportchefen Henrik Evertsson brukar vara försiktig i sina kommentarer runt spelare som han inte har presenterat som klara för klubben.


Men till HockeyNews.se säger Evertsson om Rosén:


– Vi ska givetvis se till att få ihop förhandlingen med Robban Rosén. Det är inget som vi behöver hymla om. Det är nog något som alla förstår.


Dubble SM-guldvinnaren med Växjö, Robert Rosén, var på plats i Vida arena den 5 mars och såg Lakers i SHL. Foto: Bildbyrån.


Med Robert Rosén, som är en toppspelare i SHL och som har gjort 64 poäng under två år i KHL, har Växjö tolv forwards.


På backsidan gör man ett rejält försök att få tillbaka landslagsbacken Joel Persson, som inte riktigt har kunnat ta en plats i NHL hos Edmonton Oilers, där det bara har blivit 13 NHL-matcher, och som nu söker efter en ny klubb då hans kontrakt är på väg att gå ut.


Enligt Aftonbladet är Persson och Växjö överens om ett nytt samarbete.


Joel Persson har fortfarande tekniskt sett ett NHL-kontrakt.


– Och i en sådan (situation) får han inte förhandla med någon annan klubb. Det tror jag att han håller sig till, säger Henrik Evertsson till HockeyNews.se.

Joel Persson fick ett mäktigt genombrott i Växjö där han också etablerade sig som back i Tre Kronor 2018/2019 då han gjorde 31 poäng (6 mål, 25 assist) på 50 matcher i SHL.


Joel Persson – snart tillbaka i Växjö Lakers? Foto: Bildbyrån.


Det är precis den sortens back som Växjö nu vill ha in i laget.


– Vi har känt rent generellt med laget att vi framför allt på backsidan hade hamnat bort från, ska vi kalla det DNA?, men vår spelidé. Där vill vi ha väldigt spelande backar och där kan vi väl känna att vi hamnade lite snett förra året, där vi hade alldeles för felbalanserad backsida på det viset att vi hade ganska tuffa, mer defensivt viktade backar, säger Henrik Evertsson.


– De som var tänkta att slå igenom och ta de där offensiva rollerna, David Bernhardt, Linus Högberg, tog inte riktigt de rollerna. Då blev det kvar att vi fick öka istid för Oliver Bohm, Daniel Rahimi och så vidare. Då blev vi ett mindre spelande lag. Vi kan inte lägga på dem att vara någon annan än vad de är.


Evertsson fortsätter:


– Det är framför allt det vi har prioriterat till året, att komma tillbaka till den spelande backsidan. Vi har väl alltid haft i våra bra årgångar alltid haft en väldigt passningsskicklig backsida. Man kan gå tillbaka hela vägen till de allsvenska åren för att se att det är något vi har prioriterat. Där var vi inte förra året. Det är kanske den tydligaste lärdomen vi tar med oss, säger Evertsson om Växjö som slutade tia i SHL för snart två månader sedan.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)