Hjälte på isen för 14 år sedan – nu blir Andreas Falk ny tränare i SHL-klubben


4 maj 2020

Skellefteå har gjort sitt tränarval till kommande säsong. SHL-kollegan (!) HV71 avslöjade att den förre Skellefteåspelaren Andreas Falk blir ny tränare. Senare på måndagseftermiddagen bekräftade Skellefteå att Falk blir ny tränare i klubben.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Andreas Falk spelade två säsonger i Skellefteå (2004-2006) och var med och förde upp klubben i SHL (dåvarande Elitserien) 2006. Sedan dess har Falk spelat i bland annat Luleå och HV71 där han avslutade spelarkarriären häromåret.


Förra säsongen var Falk spelarutvecklare på juniorsidan i Jönköpingsklubben. Nu är han klar som ny tränare i Skellefteå AIK. Men det var HV71, via sin hemsida,  som meddelade nyheten.

– Andreas har fått erbjudandet att bli en av tre tränare i Skellefteå AIK. Vi har efter en tids dialog med Skellefteå kommit fram till en lösning som är bra för alla parter och kommer titta på hur vi ska den rollen Andreas haft hos oss, säger HV71:s General Manager Peter Ekelund till klubbens hemsida.

Andreas Falk ersätter Tommy Samuelsson och kommer att ingå i en tränarstab tillsammans med Stefan Hedlund och Stefan Klockare. 

– Det känns jättekul och inspirerande, så klart. Jag är ju relativt ny i tränarbranschen men alltid haft en stor vilja och förhoppning att bli tränare, sedan fick jag hoppa på detta så det ska bli otroligt kul, säger Andreas Falk till 
klubbens webbsajt

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.