HockeyNews
PLUS

Modo-besked: Bartosak lämnar, ny målvakt ansluter och NHL-meriterad back klar

(13706) Modonytt
Bildbyrån

Publicerad: 24 april 2020

Modo presenterade en hel del nyheter under fredagseftermiddagen. Hyllade keepern Patrik Barosak lämnar klubben, ersättaren heter Anthony Peters. Dessutom är den tidigare NHL-backen Brendan Mikkelson, som tidigare har spelat SHL-hockey i Luleå, klar för klubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Modo gör en rockad på målvaktspositionen till nästa säsong. Sedan tidigare har det varit klart att Erik Hanses inte kommer att fortsätta i klubben. Nu är det dessutom helt klart att Patrik Bartosak lämnar Modo. Den VM-meriterade tjecken kom till Modo efter nyår och gjorde succé. Men någon fortsättning i Örnsköldsvik blir det inte för Bartosak som har kopplats till SHL-klubben Leksand.

Modo presenterade Bartosaks ersättare under fredagseftermiddagen. 29-årige kanadensaren Anthony Peters, som senast kommer från en sejour i tyska DEL och Iserlohn, ska ta över som förstekeeper. Tidigare har Peters erfarenhet från bland annat AHL,  nu väntar en framtid i Örnsköldsvik under de två kommande säsongerna. 

– Alltid när man hör om svensk ishockey så kommer Modo på tal, inte minst för alla spelare som klubben fostrat till NHL och till andra ligor. Spelarutvecklingen, staden och organisationen har ett gott rykte och när jag kollat upp allt i den här processen kan jag inte säga annat än hur laddad jag är att få vara en del av atmosfären, ligan och klubben de kommande säsongerna, säger Anthony Peters till klubbens webbsajt

Modo presenterade även den kanadensiske backen Brendan Mikkelson. Även här handlar det om ett tvåårskontrakt. Den rutinerade backen som har NHL-rutin från klubbar Anaheim, Calgary och Tampa Bay, har även erfarenhet från SHL där han spelade över 150 matcher för Luleå under åren 2015-2018. Nu återvänder backen till Sverige.

– Sedan säsongerna med Luleå i SHL har jag sökt en möjlighet att komma tillbaka och spela i Sverige igen och när chansen dök upp med Modo Hockey kändes det direkt som rätt utmaning. Jag trivdes väldigt bra i Sverige senast där hela tankegången med laget och lagets prestation som det viktiga passar mig både som person och som spelare, säger Brendan Mikkelson till Modos sajt.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS